A A A K K K
для людей із порушенням зору
Матусівська громада
Черкаська область, Звенигородський район

ОСВІТА

День  безпечного Інтернету

9  лютого 2021 року у день відзначення  безпечного Інтернету  під гаслом “Разом для найкращого Інтернету” у Станіславчицькому НВК пройшов урок- форум« Інтернет і ми». У цікавій формі учителі Батора О.В., Тихоновська Г.В. та Заріцька В.І. залучили до участі кожного учня. Учні 1-9 класів мали змогу подорожувати зупинками «Безпека в Інтернеті», «Знайомі незнайомці», « Віртуальна реальність», «Перевір себе», « Я не робот», «Ризики в Інтернеті».   Активними учасниками стали усі учні школи.  Цей день навчив учнів правилам поведінки в Інтернеті, ознайомив із загрозами, що несе Інтернет та відзначив позитивні моменти користування мережею. А учні сформулювали єдино вірне правило: дружи з Інтернетом, але не дозволяй Інтернету використовувати тебе.

15:35:42 10.02.2021

ТАК ТРИМАТИ!

Нинішній рік, як і минулий, несе чимало сюрпризів для кожного – як позитивних, так і не зовсім. Чимало з них торкають і освітянську галузь як от  дистанційне навчання, а це і проведення конкурсів і олімпіад  не лише Всеукраїнського, а й обласного та районного рівнів. Учні Станіславчицького НВК , як і інших шкіл, не мали змоги взяти участь в ІІ етапі предметних олімпіад офлайн, проте вихід знайшли. Онлайн- школа в рамках Всеукраїнського освітнього проекту «На урок» оголосила проведення олімпіад для учнів 5-11 класів з усіх предметів шкільної програми. Учениці 5 класу Шульга Ксенія, 7 класу Косован Вікторія, 9 класу Сабадаш  Ольга та Воронцова Дарина вирішили спробувати свої сили.  Вимоги були непростими: фіксований час для виконання роботи, неможливість «проконсультуватися» з Інтернетом ( вихід з курсу фіксувався), хвилювання… Та дівчатка справилися. І результат не забарився! Шульга Ксенія отримала диплом ІІ ступеня за перемогу в олімпіаді з математики; Воронцова Дарина отримала сертифікат теж за участь у олімпіаді з математики; Сабадаш Ольга здобула сертифікат за участь в олімпіадах з англійської мови та математики; а Вікторія Косован взяла участь аж у семи олімпіадах і здобула сертифікати з історіЇ , зарубіжної та української літератури, мистецтва, української мови, диплом ІІІ ступеня з основ здоров’я та ІІ ступеня з англійської мови! Так тримати, дорогі наші розумнички! Успіхів вам і впевненості в своїх силах! До речі, з 25 січня по 28 лютого оголошено наступний етап предметних олімпіад онлайн і Вікторія Косован  знову  взяла участь в олімпіаді з англійської мови і планує не зупинятись на досягнутому.

15:31:27 01.02.2021

Мир – це все, що у світі найкраще.  Не забуваймо  цього нізащо!

Для кожного з нас річниця визволення – це завжди світлі почуття і водночас незмовкаючі дзвони пам'яті, що б'ють у людські серця. 30 січня- вікопомна дата в історії села Станіславчик. 77 років минуло з дня його визволення  від гітлерівських окупантів, та живою і невмирущою є пам’ять про тих хто ціною власного життя відстояв мир і свободу Батьківщини, врятував світ від фашистської навали. У ці зимові дні ми вкотре повертаємося своєю зболеною, але світлою пам'яттю до того вистражданого та довгоочікуваного часу визволення нашого краю, вклоняємося та віддаємо данину поваги вдячності живим і полеглим за героїзм, воїнську доблесть у кривавих боях найжорстокішої війни людства. Тим, хто полягли на фронтових полях, хто своєю кров’ю з кропили землю, хто пройшов крізь бої, лихо, голод, хто вижив в тій смертельній війні – всім мертвим і живим був присвячений урок- реквієм « Дзвони пам»яті», який пройшов у Станіславчицькому НВК 29 січня.  Присутні учителі, учні, працівники школи, директор Будинку культури Бугайчук А.С. переглянули  документальні кінокадри про визвольну зиму 1944 року , прослухали пісні воєнних років, озвучили хронологію наступу радянських військ, внаслідок якого 30 січня 1944 р. було визволено від фашистських загарбників Станіславчик. «Знаючи власне минуле, ми з впевненістю можемо рухатися у майбутнє та розбудовувати рідну землю завтрашнього дня. Головний урок- це урок миру, а наше завдання- не втратити того, що зберегли наші діди і прадіди, захищають наші батьки. Думати про мир, боротися за мир ми повинні кожен час, кожну годину. Ростіть же, мужнійте, зберігаючи в серцях пам»ять про героїв, які подарували нам щасливе, мирне життя»- такі слова лунали від присутніх на заході  директора НВК Бобошко Л.І., директора Будинку культури с.Станіславчик Бугайчук А.С. та учителя історії Бойка В.І. Учасники урочистостей вшанували пам'ять визволителів  хвилиною мовчання. До підніжжя Братської могили  вдячні нащадки- учні школи-  поклали гірлянду і квіти  як знак щирої вдячності за бойовий подвиг солдатів Другої Світової війни та провели міні-флешмоб «Ми любимо тебе, моє село!»

23:13:34 29.01.2021

Подвиг під Крутами – символ національної честі

Крути – одна з трагічних і водночас легендарних сторінок в історії українських визвольних змагань 1917-1921р. Бій під Крутами відбувся 29 січня 1918 року між Ніжином і Бахмачем на Чернігівщині, за 130 кілометрів на північний схід від Києва під час наступу на Київ військ більшовицької Росії під проводом полковника Михайла Муравйова. З кінця грудня 1917 року загін Першої Київської юнацької школи ім. Б. Хмельницького під командою сотника Гончаренка обороняв станцію Бахмач, важливий залізничний вузол на кордоні УНР і РСФРР. 27 січня 1918 до них надійшло підкріплення з Києва – 1-ша сотня новоствореного студентського куреня, складена з добровольців – студентів Українського народного університету, київського Університету Святого Володимира (нині ім. Шевченка), гімназистів старших класів українських гімназій на чолі з сотником Омельченком". Сьогодні Україна вшановує пам’ять Героїв битви під Крутами. І згадує історію боротьби, коли, за різними оцінками, від 70 до 100 молодих українських хлопців віддали свої життя за самостійність і свободу України. 103 роки минуло з часу тих трагічних подій, а боротьба з Росією за нашу незалежність та територіальну цілісність триває",

21:18:54 29.01.2021

КОЛИ СТАЮТЬ ДО ЗБРОЇ ДІТИ-НАРОД ЦЕЙ НЕ ПЕРЕМОГТИ!

29 січня в Україні вшановують пам'ять загиблих під Крутами, як символ героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність. У 1918 році на залізничній платформі в Крутах за 130 км від Києва стався бій між українськими студентами та більшовицькою армією. До 103-ї річниці  цієї події  учні 7-9 класів Станіславчицького НВК провели   урок  пам’яті  «Герої не вмирають…» Учитель історії Бойко В.І.  провів  історичні паралелі від подвигу трьохсот спартанців до самопожертви трьохсот юних гімназистів.  Уривки з історичних фільмів,  емоційні відеоролики про  сучасних воїнів-захисників та презентація « Вони померли, щоб ми жили…» не залишили байдужими жодного з присутніх. Бойко В.І.    показав   хронологію  подій Української революції, провів  історичні паралелі між подіями початку 1918 року та реаліями сьогоднішнього дня, коли Україна знову змушена виборювати та захищати свою незалежність. Під час уроку пам’яті  на основі сучасних історичних досліджень було розглянуто хід бою, з’ясовано сили сторін та причини трагічної загибелі молодих патріотів. Відчути відповідну історичну атмосферу допоміг перегляд відео фрагментів з використанням фото документів того часу. Після перегляду фільму всі присутні дійшли до висновку:  не можна викреслити з людської пам’яті той великий та безсмертний подвиг юних студентів, що захищали українську державність , поклавши на її вівтар найцінніше – власне життя. Битва під Крутами стала символом  нескореного духу нашої нації.

12:32:16 28.01.2021

З НОВИМ РОКОМ,ДОБРІ ЛЮДИ!

Новий рік люблять і чекають всі, особливо діти. Свято це  буває лише раз на рік і несе в собі диво і віру в казку.  Воно наповнене радістю, веселощами й надією. Крім цього, це єдиний день у році, коли не тільки діти, а й дорослі починають вірити в диво, адже  Новий рік — це чарівне свято. І кожна людина може стати чарівником для іншої. Потрібно лише озирнутися навколо…  На  феєричному Новорічному святі  у Станіславчицькому НВК вдалося побачити і Дідуся Мороза з Снігурочкою, і веселих гномів з Білосніжкою ,і  Бабусю Ягусю, її подруг- жабок- скрекотушок, Змія Горинича, веселих мух, Зиму і Сніговика, які на чарівних санчатах прибули на свято - усіх і не перелічити. Веселі сценки, віртуальні мандрівки, запальні танці, гумор,пісні полонили увагу . Неперевершеними були музичні номери у виконанні учителя музики Глека А.М. та директора сільського Будинку культури Бугайчук А.С.  А учителі школи постали зовсім в іншій ролі- казкових героїв, які весело розповідали про себе. Час пролетів непомітно. І нічого, що в залі глядачами були самі артисти, свято відбулося! В кінці свята дітей чекав ще один сюрприз-  вони отримали заслужені подарунки. Це заслуга людини, яка стала чарівником  для учнів школи та дошкільнят саме в казковий час-напередодні Нового року, і якій ми говоримо  щире «Спасибі» за підтримку і частку душі, подаровану дітям- нашому  Дяді Василю Андрійовичу ,керівнику ФГ»Дядя».

12:55:41 30.12.2020

ЧАРІВНЕ   СВЯТО

  19 грудня православні та греко-католики відзначають День пам’яті Святого Миколая Чудотворця. Це одне з найулюбленіших свят як для дітей, так і для дорослих. Чарівний і довгоочікуваний день — День святого Миколая. Адже саме в цей день  Микола Чудотворець ближче до нас, як ніколи! В цей день він почує і зрозуміє всі наші прохання і бажання… Варто лиш просити щиро, від усієї душі, з жаром люблячого і спраглого серця у кожному нашому слові! Не дарма ж у цей день дарують подарунки і бажають благополуччя. Все, що ми бажаємо близьким і коханим, обов’язково збудеться! Тож магічної ночі з нетерпінням чекають і дорослі, і діти, адже кожному з нас Чудотворець та його помічники приготували подарунки. Цьогоріч цей день припав  на суботу, тож напередодні, 18 грудня, до школи завітали гості- священник Блонський Петро Васильович і керівники  ПП Метроагрофірма ( ГК ЛНЗ) Ігор Анатолійович та Леся Анатоліївна Постернаки. Гості прибули не з порожніми руками. П.Блонський приніс «чарівну» торбинку, у яку усі чемні дітки Станіславчицького НВК поклали листи святому Миколаю. Петро Васильович розповів про історію життя і чудеса святого Миколая і додав, що в це чарівне свято Миколай здійснює найзаповітніші мрії, а тому побажав , щоб усі  мрії здійснилися саме так, як  хочеться. «Вірте   у диво, бо сьогодні все можливо», - додав він. І звичайно, учні та дошкільнята були в захваті від солодких подарунків, які вручили Постернаки Ігор Анатолійович та Леся Анатоліївна. Вони завжди бажані гості в нашій школі, адже допомагають вирішувати навіть найдрібніші проблеми, ніколи від них не відмахуючись. Щорічно саме напередодні Новорічних свят  учні отримують подарунки від ГК ЛНЗ. І приємно, що дорослі розуміють, як важливо для дитини відчути себе потрібною, поміченою, відзначеною. Вітаючи присутніх з наступаючими святами, Ігор Анатолійович побажав здоров»я і благополуччя, хороших оцінок  і радості , щастя і нових приємних  сюрпризів. Дзвінке дитяче «Дякуємо!» ще довго лунало в коридорах школи, зігріваючи душі дорослих теплом.

08:33:06 24.12.2020

Новорічні чудеса

    Запах хвої, смак мандаринок, серпантин, конфетті і, звичайно,ялинка… Ніхто і ніколи не забуває чарівних новорічних пригод.  Зимові свята люблять і діти, і дорослі.Усі ми чекаємо від них подарунків, веселого настрою, а головне —чудес. У більшості  новорічне свято асоціюється зі здійсненням бажань. Всі люди в душі є мрійниками. Кажуть, якщо в Новий рік загадати бажання- воно обов'язково здійсниться.

13:32:27 21.12.2020

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь