A A A K K K
для людей із порушенням зору
Матусівська громада
Черкаська область, Звенигородський район

ОСВІТА

МАЛЕНЬКІ СУПЕРГЕРОЇ

Хочеш бути здоровим- будь ним, дізнавайся про хвороби і нездужання якнайбільше, аби гідно протистояти їм. За даними Всесвітньої організації боротьби з інсультом, кожна четверта людина страждає від даного захворювання упродовж життя.

11:42:13 11.05.2021

День матері

У житті кожної людини величезну роль відіграє мама - наша підтримка і опора. Для підтримки і шанування всіх мам світу встановлено Міжнародний День матері. В Україні та більшості країн світу свято відзначається у другу неділю травня. Цього року воно припадає на 9 травня. 

11:40:51 11.05.2021

День цивільного захисту

З метою вдосконалення теоретичних знань із цивільного захисту, практичних навичок та дій в умовах надзвичайних ситуацій 29 квітня 2021 року в закладі проведено День цивільного захисту. 

08:44:57 07.05.2021

Пасхальний декор

Головне у підготовці до свята - створення святкового настрою та збереження традицій 

08:20:59 07.05.2021

У пошуках великодніх традицій

У переддень Великодня у НВК було проведено гру-квест "У пошуках великодніх традицій", перемогу у якому здобула збірна команда учнів 6 і 11 класу. Час пролетів весело і цікаво

08:18:18 07.05.2021

МИ ЧЕКАЄМО НА ВАС!

 Напередодні Великодніх свят учні Станіславчицького НВК активно відгукнулися на заклик волонтерів подарувати  передсвятковий настрій та хвилини радості , приправлені  домашніми смаколиками ,нашим воїнам на передовій. Разом із своїми учителями, працівниками закладу та небайдужими людьми- директором Будинку культури Бугайчук А.с. та підприємцем Нарадько В.П. було оформлено святкові посилки, в які учні вклали листи і малюнки з побажанням «Повертайтесь живими! Ми чекаємо на вас!»

08:27:40 28.04.2021

І СЕРЦЕ ОПЕЧАЛЕНЕ ЩЕМИТЬ…

Проходять роки після аварії на Чорнобильській атомній. Цього року їх пройшло 35. Багато це чи мало? Мабуть, зовсім мало, щоб забути про ту мить, коли життя мільйонів українців, та й не тільки їх,розділилося на «до» і «після». «мирний атом» виявися зовсім не мирним. Він привів до того, що на квітучій українській землі з»явилися пусті міста і села, мертві ліси, в які не можна ходити, вода, яку не можна пити, навіть повітря, яким ми дихаємо, стало ворогом. До роковин Чорнобильської трагедії-  найбільшої техногенної катастрофи в історії людства- учні Станіславчицького НВК взяли участь в уроці пам»яті і скорботи « І серце опечалене щемить…» Учні 4,7 та 9 класів про драматизували уривок « А ніч була спокійна й тиха…» , під час якого присутні учні та учителі знову згадали початок того  страшного дня і часу – 26 квітня, 1 година, 23 хвилини, 40 секунд. В ході уроку було переглянуто відеофільми « Година  історії» та «Чорнобильський вальс», обговорено 15 фактів про трагедію на ЧАЕС і її наслідки для прийдешнього та майбутніх поколінь. Присутні згадали імена людей, які найпершими стали на нерівний двобій із невидимим ворогом. Серед них і жителі нашого села Товстоног В.Я., Коновалов Д. С., Дядя О.П., Коломієць М.А., Савчинець П.М.,Сушко П.Д.( на жаль, покійні) і Лукій Д.М. та Алексєєв С.І. Директор сільського Будинку культури Бугайчук А.С. разом із сином, четвертокласником Артемом, проникливо представили вірш «Намалюй мені, мамо, радість». В кінці уроку учні запалили поминальну свічку і передали її один одному як свічку надії в пам»ять про тих, хто заснув вічним сном, сказавши своє вагоме слово в цій трагедії.

12:23:15 27.04.2021

І ЧУЖОМУ НАУЧАЙСЯ, Й СВОГО НЕ ЦУРАЙСЯ

Перефраз відомої фрази Т.Шевченка став девізом для учасників ХІ Всеукраїнського конкурсу знавців англійської мови серед учнів Станіславчицького НВК. У цьому році бажаючих перевірити свої знання мови відомих англійського класика Вільяма Шекспіра побільшало. Стовідсотково учні 9 класу Броварська Ліза, Цьома Віталій, Хитенко Руслан, Полтавець Євгеній, Сабадаш Ольга, Воронцова Даша, учні 7 класу Косован Віка, Рудоман Влада, п»ятикласники Корецька Лєра, Шульга Ксюша, Єфімчук Ярослав , Хитенко Богдан та учні 4 класу Бугайчук Артем, Хитенко Ліна , Атаманенко Діма – ось ці учні, яким підкоряється англійська мова. Символічно, що сертифікати і подарунки вони отримали 23 квітня саме в день англійської мови. Як тут не згадати відомі слова Кобзаря? Успіхів вам, учні, у нелегкій стежині пошуків мовної істини!

10:41:22 26.04.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь