A A A K K K
для людей із порушенням зору
Матусівська громада
Черкаська область, Звенигородський район

ОСВІТА

День доброти

Життя кожної людини — це стежина, встелена жовтогарячими чорнобривцями, духмяними виш­нями, стежина з червоними й чор­ними тонами. Всі ми повинні володіти такими рисами ха­рактеру: доброта,справедливість , чесність, дружба, сміливість,щирість. Як часто вони проявляються у наш жорсткий час? Але всі ми люди і повинні пам’ятати народну мудрість : як ти до людей, так і вони до тебе. Про це говорилося на годинах спілкування, під час тематичних бесід, за круглими столами, в індивідуальних бесідах, на дебатах у Матусівському НВК №1. Діти розповідали як вони допомагають вдома , проводять час з друзями і скрізь не забували говорити про чемність, вихованість, толерантність.

22:53:22 16.10.2019

Неоціненний дарунок

Шкільна бібліотека Матусівського НВК №1 рідко поповнюється новими примірниками. Кожна нова книжка запам’ятовується читачам , всі хочуть її погортати, почитати. Але книга, яка з’явилась тут напередодні дня вчителя, під час проведення місячника бібліотеки- незабутня .  Неоціненний скарб подарувала місцева поетеса, людина щирої душі,володарка поетичного слова – Любов Семенівна Денисенко. «До любові свої повертаймо серця» - збірка сердечна і світла, адресована широкому колу читачів і вміщує щирі життєві вірші. Лейтмотивим книги звучить заклик відкривати серця любові, плекати доброту, цінувати й берегти рідних і близьких людей, уміти насолоджуватися кожною миттю.Учні школи бажають автору довголіття, плідної праці, радувати  вдячних читачів незабутніми шедеврами.

22:51:52 16.10.2019

Всесвітній день охорони місць існування

День охорони місць існування, який був затверджений у 1979 році в рамках Конвенції про охорону дикої фауни і флори і природних місць існування в Європі Бернської конвенції, відзначають у всьому світі 6 жовтня.

22:47:14 16.10.2019

День туризму-2019 в Матусівському НВК №1

      Всесвітній день туризму заснований Генеральною асамблеєю Всесвітньої туристської організації в 1979 році в іспанському місті Торремоліно і відзначається щорічно 27 вересня. Ця дата була обрана в зв'язку з тим, що в цей день в 1970 році був прийнятий Статут Всесвітньої туристської організації. «День туризму» з'явився в українському офіційному календарі в 1998 році. Це свято кожного, хто хоч раз відчув себе мандрівником, вибравшись з щоденної буденної суєти на берег річки,  в ліс, у поле або в інші місця, якими так багата наша земля!

10:21:10 30.09.2019

Разом проти булінгу.

Тема цькування у школі щораз набуває все більшої гостроти і останнім часом є однією серед найактуальніших в українській освіті. На початку навчального  року  громадські організації, органи державної влади та активісти об’єднались для того, щоб привернути увагу суспільства до проблеми булінгу і шляхів її вирішення.

22:56:53 24.09.2019

Мир в Україні – найзаповітніше бажання всіх українців.

    21 вересня в усіх куточках Землі відзначають Міжнародний день миру.  Мир на рідній Україні – це найзаповітніше бажання усіх українців, котре вони висловлюють вголос так згуртовано, як ніколи раніше. Вихованці ДНЗ та  учні Матусівського НВК №1 приєдналися до Всесвітньої акції «Голуб миру» під гаслом «Хай буде мир на всій Землі».  В класах проведені бесіди та години спілкування «Мир на планеті – щастя всім дітям». Відбулася виставка дитячих малюнків «Мир очима дітей». В шкільній бібліотеці проведена інформаційна година «Міжнародний день миру». В фойє школи облаштували виставку «Дари природи на планеті». Діти підготували букети з насіння, голубів з рисових зерен, осінній зоопарк з овочів та фруктів.  Хто сам, а хто за допомогою мам, бабусь, вчителів, але всі долучилися до створення чарівної мирної композиції. В актовій залі учні вітали  зворушливими віршами,  дзвінкими піснями за запальним флешмобом присутніх  батьків та учасників освітнього процесу .

22:44:54 24.09.2019

В навчальних закладах Матусівської громади пройшов Олімпійський тиждень

З метою сприяння розвитку олімпійського руху в Україні, пропаганди здорового способу життя, формування в учнів фізичного і морального здоров’я  з  09  по 13 вересня навчальні заклади Матусівської  громади взяли участь у всеукраїнських спортивно-видовищних заходах – Олімпійський урок та Олімпійський тиждень. Під час проведення Олімпійських уроків  діти ознайомилися з історією виникнення Олімпійських ігор та їх символів, були проведені вікторини на спортивну тематику. Особливу увагу приділено нерозривному зв’язку минулих, теперішніх і наступних поколінь спортсменів в Україні та світі.

17:04:41 23.09.2019

Відділ освіти Матусівської ОТГ інформує про зміни в школах з 1 вересня 2019 року.

   Із першого вересня в українських школах заплановано чимало новацій. Зокрема, скасують обов’язкову шкільну форму, вчитель не оголошуватиме оцінки за навчання при всьому класу, а дитина сама зможе обирати зручну для неї форму навчання.

21:26:06 08.08.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь