A A A K K K
для людей із порушенням зору
Матусівська громада
Черкаська область, Звенигородський район

ОСВІТА

Літературно – мовні змагання

    В рамках проведення тижня української мови 7 листопада з ініціативи вчителя української мови та літератури Горан І.В. в Матусівському НВК №1  пройшли літературно – мовні змагання.

17:02:33 11.11.2019

Зустріч з юним поетом

Напередодні дня мови в Матусівському НВК №1 в шкільній бібліотеці відбулося засідання літературної студії. На захід завітала юна  шанувальниця  поетичного слова  Анастасія Геріх. Дівчина навчається в школі і мріє поєднати своє життя з творчою працею.  Настя розпочала писати твори коли навчалась в другому класі. Тематика її творів різноманітна. Вона пише ліричні, гумористичні, сатиричні твори, пробує складати реп. Учні школи не були пасивними слухачами, вони  включалися у літературний діалог: продовжували римування, відгадували авторські казки.

19:40:02 07.11.2019

Свято Хеловіну.

В останній  день навчальної чверті в Матусівському  НВК №1 для учнів початкової школи відбулося свято «Happy Halloween ». Влаштовуючи це свято в школі,  діти вчаться поважати культуру інших країн, їхню історію. Всі ці забави можна поєднувати з навчанням та веселощами. Цікаво було і дітям, і дорослим, адже було безліч цікавих конкурсів та запальних танців. А смачною крапкою стало частування учасників та гостей свята солодощами. Веселого Хеловіну!

10:56:13 31.10.2019

Поезія - осені

Тиждень  зарубіжної літератури в Матусівському НВК №1 проводиться в незвичній формі – на природі. Порадіти останнім погожим дням серед опалого різнобарв’я листя зібралися учні 5, 6 класів. Поетичні рядки про золоту пору року перепліталися з шарудінням падолисту. Осінь — дивовижна пора. Лазурне небо притягує погляд своєю чистотою і безхмарністю. Сонечко, ніби золота куля, котиться по небу. Дерева змінюютьсвій «одяг». З роками зміняться і сьогоднішні школярі, але любов до поетичного слова у них залишиться надовго. Короткі віршовані слова вдячності отримала золотоволоса красуня:

13:24:49 28.10.2019

Свято краси.

У Матусівському НВК «ЗДО-ЗОШ І-ІІІ ст..№2» відбулось незвичайне свято, конкурс на програма «Міс Осінь – 2019». Кожна учасниця мала пройти нелегкі випробування конкурсу, після якого вельмишановне журі оцінювало конкурсанток. Журі оцінювало не лише зовнішність, а й розум та моральні якості дівчат, вміння себе подати. Україна здавна славиться красунями. Їм в усі віки були притаманні неповторна врода, світлий розум, працьовитість та багата фантазія. Багатьма такими рисами наділені і наші дівчата, які сьогодні брали участь у конкурсі «Міс Осінь –2019» .Учасницями конкурсу були дівчата 8-11 класів: Зюганова Ірина, Різник Анжеліка, Бондаренко Анна, Федьків Дар’я, Дядя Руслана, Кузьменко Олеся. Юні красуні показали свої творчі здібності: розповідали про себе захищали свої костюми, робили осінні поробки, розповідали про свої захоплення, вподобання, мрії. На завершення свята кожна з учасниць була відзначена в певній номінації. Переможницею конкурсу «Міс Осінь-2019» стала Бондаренко Анна учениця 10 класу. Вітаємо всіх конкурсанток та переможниць . Бажаємо нев’янучої вроди, краси, мудрої думки ,успіхів, натхнення і нових перемог та впевненості у собі!!! ВИ найкращі!!!

13:06:39 28.10.2019

В навчальних закладах громади провели заходи під назвою «Уроки важливих змін».

25 жовтня  в навчальних закладах Матусівської ОТГ проектний менеджер громади Вікторія Шурдук та директор Черкаської філії АТ «Альфабанк» Олег Лисенко провели заходи під назвою «Уроки важливих змін» в рамках проекту «Маленький тур для великих змін». «Уроки важливих змін» - це пілотний освітній курс з громадянської освіти для учнів початкової школи, розроблений громадською організацією «МІНЗМІН». Курс «Уроки важливих змін» складається із чотирьох основних частин – «Я змінюю!», «Світ навколо мене», «Влада», «Доброчесність».

13:04:13 28.10.2019

В Матусівському НВК №2 висадили 100 кущів троянд.

      21 жовтня учні 9-11 класів Матусівського НВК «ЗДО-ЗОШ І-ІІІ ст. №2» на чолі з директором Горбенко Л.Г. та разом з вчителями школи висадили 100 кущів троянд, які подарувала випускниця 1979 року Кураш Ольга Василівна. Дуже давно ми хотіли зробити гарну та яскраву клумбу, і коли отримали в подарунок кущі троянд – були просто в захваті!

18:41:30 23.10.2019

Козацькому роду нема переводу

Козаччина… Найлегендарніше минуле українського народу, його святиня… Синонім свободи, людської й національної гідності, талановитості.

22:56:54 16.10.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь