Матусівська громада
Черкаська область, Звенигородський район

ОСВІТА

Щороку 27 вересня наша країна святкує міжнародне свято - Всесвітній день туризму.

Свято встановлено Генеральною асамблеєю Всесвітньої туристської організації в 1979 року в місті Торремолінос, Іспанія. Воно присвячене пропаганді туризму, висвітленню його внеску в економіку світової спільноти, розвитку зв’язків між народами різних країн. В Україні Всесвітній день туризму відзначається з 1998 року, згідно з Указом Президента №1047/98. Це свято всіх, хто хоч раз відчув себе в ролі мандрівника.

19:31:12 28.09.2020

День туризму в Матусівському НВК№1

Як відомо, подорожі дають нові емоції та враження, розширюють кругозір, дозволяючи дізнатися багато цікавого про культуру і природу різних країн і народів. День туризму - свято тих, хто хоч раз вибирався з повсякденної суєти на відпочинок в незвідані місця і тих, хто робить цей відпочинок комфортним.

21:40:56 25.09.2020

РОСТЕ ОЛІМПІЙСЬКА ЮНЬ

Олімпійський тиждень, який проходить щорічно у Станіславчицькому НВК, має на меті  поглиблення знань дітей про видатних спортсменів України, розвиток  інтересу  до пізнання історії, виховання любові  до фізкультури та спорту, розвиток  фізичних  умінь, виховання  почуття колективізму, дружби, взаємовиручки.  Цього року він проходив з 14 по 18 вересня. Учні вже встигли засумувати за уроками фізкультури після літніх канікул та під час дистанційного навчання, тож впродовж тижня залюбки змагалися у спритності , швидкості та витривалості.  В плані тижня були і змагання з тенісу, і легкоатлетичного забігу, і волейбольні змагання. А 18 вересня учні усіх  класів  зібралися на  спортивні змагання «Веселі старти».  Змагалися команди на швидкість (біг в кільцях), спритність (долання  перешкоди), кмітливість та винахідливість, так як  випробовували свої сили  у конкурсах «Через купини та пеньки»,  «Хто швидше»,  «Переправа». Тиждень завершився, але не закінчилося прощання зі спортом та фізкультурою, бо тільки здорова і сильна людина може відчути усю радість життя. Тож бажаємо всім учасникам Олімпійського тижня міцного здоров'я, добра і щастя, великої наполегливості і наснаги, удачі та підкорення нових спортивних висот в ім'я процвітання України!

21:09:33 25.09.2020

МИ- ЗА МИР

У сучасному світі мир – це найбільша цінність та мрія. Адже  війна і  страх  не просто лякають та знищують, а й не дають можливості розвиватися країні. Саме тому  існує цей день – Міжнародний день миру , який щорічно людство відзначає 21 вересня. Учні Станіславчицького НВК зробили свій вклад у почесну і необхідну місію збереження миру на планеті- творчий. Адже творчість- це єдина мирна зброя, яка в нас є. В нашій школі пройшла акція «Долонька миру». Учні  1-9 класів виготовили долоньки, розфарбували їх і написали побажання миру і процвітання усім людям. А потім  кожен помістив свою долоньку на величезний глобус, щоб мир і спокій був на всій планеті. Свій маленький вклад внесли і дошкільнята . Вони провели конкурс малюнків на асфальті « Наша мирна Україна- то є наша Батьківщина» . Учні щиро бажали   творити добро-  завжди, жити мирно- завжди, адже це наша країна, наша земля – нам з вами тут жити!

21:00:58 25.09.2020

21 вересня в Україні та в усьому світі відзначають Міжнародний день миру.

       Сьогодні мир в Україні не є абстрактним бажанням, це усвідомлена мета, адже за мирне існування, за право жити у власній державі триває боротьба на сході країни. І найвищу цінність миру, який є запорукою щасливого життя, сьогодні відчула кожна українська родина. Мир не означає програти війну, мир – це щоденна праця кожного громадянина задля вдосконалення, розвитку і спокою в країні.

09:09:42 22.09.2020

Хай буде мир на всій землі !

Хай буде мир на всій землі ! Хай дім новий будується,  Хай сад новий росте в селі, Нова зростає вулиця.

09:02:14 22.09.2020

17 вересня — відмінна нагода подякувати за мужність, сміливість та рішучість усім працівникам аварійно-рятувальних служб, адже в цей день відзначають День рятувальника України.

День рятувальника — професійне свято тих, хто рятує чужі життя, щоразу ризикуючи своїм. Їхній девіз — «Запобігти. Врятувати. Допомогти.». І він як найкраще відображає нелегкі будні рятувальників. Вони попереджають та ліквідують пожежі, аварії та катастрофи, знешкоджують боєприпаси, рятують людей на воді, виносять з вогню, дістають з-під уламків.

09:05:55 18.09.2020

Чудовий край під небом синім - наша чарівна Україна. А ми всі - її діти.

Кому, як не нам, хочеться жити в  добрі, мріяти про наше щасливе  майбутнє . Саме такі прагнення  діти висвітлюють у своїх  творчих роботах. Нещодавно було оголошено  конкурс дитячого малюнка під гаслом «Україна майбутнього». Учні початкових класів Матусівського НВК №2 долучились до цього конкурсу і вирішили виготовити спільне аплікаційне панно - малюнок у вигляді українського рушника .  Кожний класний колектив виготовляв окремі елементи  композиції , а потім  разом  створювали аплікацію. Роботу розділили за ступенем складності. Але приймали участь всі, навіть  найменші школярики своїми маленькими рученятками зуміли створити сонце, зелені листочки робили другокласники, квіти - 4-ий клас, а колосочки- 3-ій. Робота була цікавою, бо кожна дитина вносила свою родзинку. У роботі їм допомагали учителі і порадою, і похвалою. Кожна дитина показала своєю працею, як сильно вона любить свою Батьківщину, свій рід, свій народ.

20:31:04 17.09.2020

Організація діяльності закладів освіти у 2020/2021 навчальному році залежатиме від епідемічної ситуації у нашому регіоні

Рішення щодо обрання сценарію, за яким буде розпочато навчальний рік, ухвалюватимуть регіональні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки  та надзвичайних ситуацій, залежно від особливостей епідеміологічної ситуації .

13:34:25 07.08.2020

ВИТРИМАЛИ? ВИТРИМАЛИ!

Нинішній навчальний рік, мабуть, запам’ятається надовго усім: і учителям, і учням, і батькам. Життя кинуло черговий виклик. Цього разу він змінив режим роботи, навчання, та й взагалі звичний ритм життя. Працівники Станіславчицького НВК змогли швидко адаптуватися в нових умовах роботи. Під час тимчасового припинення занять було забезпечено  проведення комплексу робіт щодо підтримання функціонування інженерних споруд, мереж, комунікацій та забезпечено всі умови для того, щоб довести насамперед собі, що в нашій  змозі пройти цей нелегкий період, не забуваючи, що  основне завдання учителя – учити і отримувати  високий зворотній зв’язок.  Запровадивши гнучкий (дистанційний) режим роботи , було продовжено організацію освітнього процесу (навчальні заняття, консультації ) з використанням технологій дистанційного навчання.Кожен педагог розробив власний  індивідуальний план роботи.  До відома учнів та батьків було доведено  зміст уроків та завдань , визначено їх  доцільність, характер, обсяг з урахуванням індивідуальних  особливостей  учнів . Цей відрізок часу показав, що при бажанні можна навчати і навчатися, підвищувати свій рівень знань, постійно самовдосконалюватись. За період дистанційного навчання учителі школи змогли успішно пройти навчання та отримати сертифікати на платформі «Прометеус» ( Броварська І.В.), «Едера» ( Заріцька В.І.), пройти дистанційні курси підвищення кваліфікації на базі Черкаського ОІПОПП (Бобошко Л.І.), займатися самоосвітою, адже ресурсів для цього – безліч. Не відставали і учні. Високий рівень знань показали Цьома В., Косован В., Гідаятов Р., Корецька В., Міщенко К., Хитенко А. А підтвердити його в період карантину- це означає високу самодисципліну і вміння працювати над собою. Отримали подарунки і сертифікати за добрі і відмінні результати під час участі у Міжнародному етапі математичного конкурсу «Кенгуру» учні 3-6 класів Дишлева І., Атаманенко Д.,Хитенко А., Шульга К., Косован В.  Знавці рідної мови Косован С., Коман С., Цьома В., Броварська Є.,  Косован В. , Рудоман В. стали призерами Всеукраїнської українознавчої гри «Соняшник» і отримали заслужені нагороди та дипломи  за І , ІІ, ІІІ місця. Трішки затримуються сертифікати за участь у  конкурсах «Грінвіч», « Патріот», « Кенгуру» всеукраїнський, «Левеня», але до початку нового навчального року нагороди обв’язково знайдуть своїх героїв. Навчальний рік завершено. Попереду- закінчення ремонтних робіт, літні канікули без пришкільного табору і надія на те, що попри все  першого  вересня шкільний дзвінок прозвучить не дистанційно.

23:25:50 28.07.2020

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь