A A A K K K
для людей із порушенням зору
Матусівська громада
Черкаська область, Звенигородський район

ОСВІТА

Театралізоване дійство «Андріївські вечорниці»

13 грудня – за народною традицією свято Андрія, тож у Матусівському НВК «ЗДО-ЗОШ І-ІІІ ст.№»2 учні початкових класів та їхні класні керівники організували тематичне театралізоване дійство, повернувши глядачів у далеке минуле. Андріївські вечорниці – одна з найцікавіших українських традицій, що крізь віки дійшла до нашого часу. Вони супроводжувалися веселими співами, довгими дівочими посиденьками, знайомствами і заграваннями молоді.  Гості свята побачили справжнє українське дійство. Хлопці та дівчата жартували, співали, ворожили.  Господинею свята була найенергійніша, найкреативніші,  найпозитивніша Ольга Дмитрівна Молчанова. Особливо всім сподобалася забава із калитою. Калита - символ свята, обрядовий корж, що готується на свято Андрія. Гостей також пригощали смачними варениками та пампушками. Всі присутні на заході отримали   незабутні враження та позитивні емоції.

17:43:36 16.12.2019

Спортивні змагання до Дня Збройних сил України

6 грудня 2019 року, з нагоди Дня  Збройних Сил України та з метою формування патріотичних  поглядів, любові до Батьківщини, звеличення значення чоловічої честі, гідності та відповідальності за свою країну, її захисту,  в спортивній залі Матусівського НВК №2відбулися змагання «Нумо, хлопці!», які організувала та  провела вчитель фізичної культури Рубанчук Н.Г.  Команди учнів 9-11 класівдоводили свою фізичну підготовку, загартованість, витривалість, вправність та кмітливість,  а також зайвий раз підкреслити дівчатам, що в хлопцях присутні       такі якості, як мужність, надійність, сміливість, щиросердя, шляхетність. Вони  демонстрували свої найкращі спортивні здібності в таких вправах: перетягування канату, згинання та розгинання рук в упорі лежачи від підлоги, жим лежачи та  приймали участь в різних спортивних естафетах, виконуючи комплекс силових вправ. На завершення - команди зіграли у волейбол.

00:41:34 10.12.2019

Збройні Сили України — слава, гордість, міць країни!

6 грудня українці відзначають одне з найважливіших національних свят – День Збройних Сил України. На сьогодні Збройні сили України налічують понад 200 тисяч військовослужбовців. Щодня тисячі бійців ЗСУ захищають країну на передовій, охороняють її кордони на землі, на воді та в повітрі. У день ЗСУ всі чоловіки традиційно приймають привітання від друзів, рідних і близьких, побратимів і командирів.

00:38:48 10.12.2019

В РАМКАХ АКЦІЇ

Третього грудня в рамках всеукраїнської акцій «16 днів проти насильства» учні Станіславчицького НВК провели конкурс плакатів « СТОП СНІД!» та урок толерантності «Жити без обмежень», підготовлений учителем музики Броварською І.В. та приурочений до Міжнародного дня людей з обмеженими можливостями. Діти переглянули презентації про відомих всьому світу композиторів, письменників, художників, співаків, танцюристів, спортсменів письменника Мігеля де Сервантеса, композитора Людвіга Ван Бетховена, президента США Франкліна Рузвельта, італійця Андреа Бочеллі ( людина втратила зір), француза Ніка Вуйчича ( людина народилася без  кінцівок), китайців  Тао Сяо Вей та Ма Лі ( втрата ноги і руки). Послухавши розповідь про велику силу духу наших співвітчизників танцюристів   Івана та Надію Сіваків, художницю Дашу Безкостну, спортсменку Олену Акопян, бізнес - леді Юлію Ресенчук, учні зробили висновок: захищаючи честь людей з обмеженими можливостями, ми захищаємо своє людське обличчя. Інвалідність - це не вирок. Люди, сильні духом,  живуть у суспільстві і відчувають себе повноцінними людьми. Наше завдання – підтримати їх.

00:24:07 06.12.2019

Міжнародний день боротьбі зі СНІДом

Тема протидії поширенню такої страшної хвороби, як  СНІД, дуже  актуальна зараз, адже згідно останніх статистичних даних, Україна посідає перше місце серед європейських країн за темпами розповсюдження ВІЛ-інфекції. 5 із 9  інфікованих – молоді люди віком до 30 років. Станом на сьогоднішній день  ще не винайдено ліків, які могли б повністю знищити вірус імунодефіциту, отже  темпи поширення захворювання, які набули масштабів пандемії, загрожують знищити людство.

23:38:04 04.12.2019

Капітальний ремонт покрівлі Матусівського НВК «ЗДО – ЗОШ І-ІІІ ступенів №2»

Нещодавно закінчився капітальний ремонт даху Матусівського навчально-виховного комплексу №2 – замінили покрівлю, яка протікала уже багато років. Будівля була введена в експлуатацію ще в 1968 році, та протягом 50 років жодного разу не проводився ремонт покрівлі. В минулому році Матусівською громадою було частково замінено покрівлю, а в листопаді місяці цього року закінчили роботи по заміні покрівлі всього даху, замінивши шиферне покриття на сучасне – металопрофіль.

23:37:02 04.12.2019

Їдальня Матусівського НВК №1 успішно пройшла інспектування

25 листопада 2019 року в Матусівському  НВК «ЗДО-ЗОШ І-ІІІ ст.. № 1»  згідно щорічного плану державного контролю Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів  та захисту споживачів ( у сферах безпечності та окремих показників якості харчових продуктів, ветеринарної медицини) на 2019 рік, відбулось інспектування шкільної їдальні щодо  виконання вимог Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності  та якості харчових продуктів». Інспектування проводили головні спеціалісти відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Шполянського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області Овчаренко В.О. та Марченко В.А. Процес  інспектування фіксувався відеотехнікою. Державний контроль проводили по розділах:  загальні вимоги до операторів ринку та гігієнічні вимоги потужностей, приміщень, транспортних засобів, перевірка обладнання та інвентарю до гігієнічних норм під час поводження з харчовими відходами, постачання води, харчових продуктів, пакування та маркування харчових продуктів, та їх термічної обробки продуктів. В результаті перевірки порушень не виявлено. Директор НВК - Хижняк Л.Д. має та веде відповідну документацію згідно вимог, кухар Друмя Н.Б., та помічник кухаря Березняк О.П., повністю виконують свої посадові обов’язки, дотримуються інструкцій та вчасно виконують розпорядження. Про що свідчить Акт № 52 від 27.11.2019, складений за результатами проведення планового заходу державного контролю стосовно додержання операторами ринку вимог законодавства.

23:31:18 02.12.2019

Тиждень безпеки дорожнього руху

У кожної людини найбільшим багатством є життя. Про його безпеку ми піклуємося з дитинства.   Школярі щодня чують про це від своїх батьків та вчителів . Часто, слухаючи про порушення правил дорожньогоруху , думаємо , що з нами цього не станеться. Але небезпека може чекати щомиті. Щоб  попередити  лихо,  в Матусівському НВК №1 пройшов Тиждень безпеки дорожнього руху . Щоденні заходи переконали учнів у необхідності дотримання правил пішоходів. Актив учнівського самоврядування провів практичне заняття для молодших школярів «Коли вирушаєш у путь – завжди обережним будь!». Протягом Тижня були проведені  загальношкільні заходи: - лінійка по відкриттю Тижня знань Правил дорожнього руху на тему «Руху правила єдині – поважати їх повинні»; - виставка в шкільній бібліотеці на тему «Дотримуйся Правил дорожнього руху!»; - вікторина «Дорожня грамота»; - тренінг «Твій безпечний шлях до школи»; - конкурс плакатів «Червоний, жовтий, зелений»;     -конкурс тематичних малюнків на тему «Знай,  дорослий,  знай, дитя,: Безпека руху – це життя» .  Вчитель НВК Коваль Л.О. провела практичне заняття для вчителів з правильного надання первинної допомоги. Учні зрозуміли, що не треба забувати найважливіші правила життя та здоров'я — правила поведінки на вулицяхрідного села та за його межами. Тільки пильність та обережністьзбережуть життя. Правил руху дотримуйтеся завжди, Щоб не булоіз вами біди! Йти через вулицю може лиш там пішохід – Де бачить відомий знак «Перехід».

18:26:50 26.11.2019

Тиждень Доброти та Толерантності.

З 11 по 15 листопада школа відзначала Тиждень Доброти та Толерантності. Кожного дня на учнів чекала ціла низка сюрпризів і несподіванок. Мета цього проекту познайомити молодших школярів з поняттям «толерантність», гуманізація стосунків між учнями, формування позитивних навичок співіснування у колективі, виховання чуйного ставлення до людей. Практичним психологом НВК було проведено ряд просвітницьких заходів для учнів 1-4 класів : «Подорож на планету Доброти», «Кругообіг добра в природі», «Добро крокує планетою», на яких діти не тільки уважно переглядали мультфільми, але й обговорювали побачене, переконували один одного, що треба жити мирно, поважати тих, хто поряд, бути терпимими Дуже сподобалася дітям щиросердечна акція «Обійму безкоштовно». Дружніми обіймами діти передавали один одному тепло своїх сердечок, свою доброзичливість, дружелюбність, взаємоповагу.

18:02:26 26.11.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь