A A A K K K
для людей із порушенням зору
Матусівська громада
Черкаська область, Звенигородський район

Збройні Сили України — слава, гордість, міць країни!

Дата: 10.12.2019 00:38
Кількість переглядів: 936

6 грудня українці відзначають одне з найважливіших національних свят – День Збройних Сил України. На сьогодні Збройні сили України налічують понад 200 тисяч військовослужбовців. Щодня тисячі бійців ЗСУ захищають країну на передовій, охороняють її кордони на землі, на воді та в повітрі. У день ЗСУ всі чоловіки традиційно приймають привітання від друзів, рідних і близьких, побратимів і командирів.

   За мирне небо над нашоюУкраїною борються не лише чоловіки, а й представниці прекрасної статі. Всі вони розпрощались ізмирним життям,залишивши сім?ї, домівки, друзів, роботу та пішли добровольцями у зону АТО на буремний Схід. Тепер вони не журналісти, не викладачі і не перукарі. Вони – снайпери, розвідниці, які нарівні з чоловіками взяли до рук зброю.

    Тому  День Збройних Сил України — це насамперед свято на честь тих, хто нині захищає чи захищав територію нашої країни від ворогів, піклується про безпеку та зміцнення обороноздатності Української держави. Це свято хоробрих військовослужбовців, завдяки незламному духу яких наша країна досі лишається суверенною незалежною державою.

   Та війна ще не закінчена, тож  нам доводиться проводжати наших захисників на  східні кордони країни. І сьогодні наші воїни стоять на варті нашого спокою і нашого майбутнього. Матусяни  можуть  пишатися тим, що серед  знайомих, рідних є такі люди, за плечима яких знаходимо затишок і, завдяки яким, не чуємо  сьогодні пострілів, а спокійно ходимо в школу, здобуваємо знання і тихо молимось за  життя наших односельчан. У  Матусівській громаді  офіційно надано статус учасника бойових дій 54 особам.

    Біда не оминула село, постукавши у двері родин Сергія Лифаря та Олександра Лінчевського, чиї життя трагічно обірвалися  на Донбасі. На лінійці  учні Матусівського НВК №1  хвилиною мовчання вшанували   пам’ять Героїв України , які любили жити і багато хотіли встигнути, але ворожа куля обірвала їхні  життя, не давши здійснитись мріям.

Зі славетною датою пов'язані заходи в Матусівському НВК №1. В класах пройшли години мужності та патріотизму, учні переглянули відео, присвячені подіям на Сході. Завершився день справжнім поєдинком сили, сміливості , спритності - військово – спортивними змаганнями трьох команд на чолі з Полтавцем Р., Поволоцьким В. та Сажневим М.  Майбутні захисники переконали присутніх у повній довірі до них – сьогодні ще учнів, а в майбутньому – найкращих представників армії миру.

Тобі я дякую,  солдате ,за життя,

За мирне небо в нас над головою.

Ти борешся за наше майбуття,

А я до сліз пишаюся тобою.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь