A A A K K K
для людей із порушенням зору
Матусівська громада
Черкаська область, Звенигородський район

ВІСТІ ІЗ СТАНІСЛАВЧИЦЬКОГО НВК

Дата: 31.10.2019 11:35
Кількість переглядів: 382

                                               ВІДКРИВАЄМО СВІТ КНИГ

 

Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек щороку приносить простір для фантазії бібліотекарям, учителям, учням – усім, хто любить книгу і дружить з нею. Цілий жовтень учні Станіславчицького НВК разом з бібліотекарем Заріцькою В.І. мандрували чудовими щляхами друкованого слова, брали участь у конкурсах, вікторинах та змаганнях, проводили літературні квести, пробували свої сили в інсценізації казок та літературних творів і вкотре пересвідчувалися в тому, що саме в книзі зібрана мудрість віків, а друковане слово часто  міцніше за броню. Запам»яталися «Казкова галявина» для наймолодших вихованців дитячого садка за участю Корецької С., Броварського І., Атаманенка В., Кувіти Н.( вихователь Нарадько І.Г.) та учнів 3-6 класів Косован В., Камінського Б., Косачової Н., Свиридюк К., Щербакової Д., Корецької В., Атаманенка Д, Міщенко К., Дишлевої І., Хитенко А., Бугайчука А. Учнями школи( Коман С., Косован С., Лозова Е., Броварська Л., Цьома В, Воронцова Д., Хитенко Р.) були розроблені поради «Прочитайко від мене», в яких у рекомендаційному стилі діти намагалися зацікавити читачів саме тими творами, які люблять читати вони. А найвеселіше пройшли конкурси      « Чи знаєте ви їх?» та  « Проба пера», де змагалися учні 8 класу. Щире «Спасибі « говорять учні найпершому пораднику – книзі- і людині, яка щоденно гостинно  відкриває для них двері шкільної бібліотеки – своїй Валентині Іванівні.

 

                                               МИ- КОЗАЦЬКОГО РОДУ

 

Напередодні Дня захисника України у Станіславчицькому НВК відбулося посвячення  у козаки учнів 3-4 класів та вихованців дитячого садка. Ройові Гідаятов Рустам та Бугайчук Артем чітко прозвітували отаману Косовану Сергію про готовність свої роїв бути справжніми захисниками Вітчизни і не осоромити славне ім»я козака. Козацька старшина ( хлопці 8 класу) схвально відгукнулася про своїх молодших товаришів- побратимів. Особливого колориту святу додали козачки ( дівчата 6-9 класів), які у пісенно- віршованій формі пригадали етапи становлення Запорізької Січі, імена славних гетьманів та героїчний щлях нашого народу до волі. Передували заходу спортивні змагання із станціями « Втеча з полону», « Виручай товариша», «Захист фортеці», «Передай донесення», « Сміливі побратими» ( учитель Волошин В.А.), які ще раз підтвердили, що у Станіславчику живуть  справжні козаки. А найсмачніший момент – поїдання козацької каші-  підтвердив народну мудрість « Хто як робить, так і їсть».

 

 

 

                                              ПРОВЕЛИ ЦІКАВЕ НАВЧАННЯ

Про децентралізацію говорять здебільшого дорослі. А як же діти? Адже їм теж небайдуже, у якій країні і в яких умовах жити. Тож 24 жовтня у нашій школі відбулася зустріч із проектним менеджером Матусівської ОТГ Вікторією Шурдук та директором  Черкаського відділення  «Альфа-банку» Олегом Лисенком. У дуже цікавій ігровій  формі Вікторія Віталіївна провела тренінг «Маленькі агенти великих змін». Учні 3 і 4 класу мали змогу висловити своє бачення подій, що відбуваються нині, проаналізувати ситуації, коли змінюється передача повноважень на місцях. Зрозуміло, що на прикладі країни це поки що важко зрозуміти  дітям такого віку. Через те невимушена розмова велася на прикладі життя у класі. Діти вчилися аналізувати, робити висновки, знаходити правильний вихід із ситуацій. На завершення зустрічі учні разом з тренером склали казку, яка так і називається « У країні Громадії». А учні 8 і 9 класів спілкувалися на «фінансові» теми. Олег Валентинович доступно і цікаво розкрив поняття « монетизація» , «девальвація» , « інфляція» та ознайомив присутніх із основними моментами, які варто знати при прямому чи опосередкованому «спілкуванні» з грішми. І хоч учні ще не вивчають предмет «Економіка», проте їх запитання були цілком дорослі і стосувалися новітніх технологій у банківській справі, методів  запобігання шахрайству при проведенні платежів, видів платіжних  карток. Часу було мало, адже гостей чекали учні ще двох сусідніх шкіл, і учні, дякуючи за інформативну розмову і приємну зустріч, просили завітати до них знову.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь