A A A K K K
для людей із порушенням зору
Матусівська громада
Черкаська область, Звенигородський район

ОСВІТА

День фізичної культури і спорту

З нагоди Дня фізичної культури і спорту – свята здорових, цілеспрямованих людей в Матусівському НВК #1 проводився Олімпійський тиждень.

09:32:47 14.09.2021

Останній дзвоник

Промайнув ще один навчальний рік, який цьогоріч у Матусівському НВК#1 був важливий, напружений, сповнений планів і досягнень і для дирекції школи і для випускників. Настала хвилююча мить свята Останнього дзвоника. І для учнів, і для вчителів це чудова шкільна традиція, тепле родинне свято. Для першачків – це щастя ще непізнаваного смаку навчання та шкільної дружби, а для випускників – прощання з дитинством. Навіть похмура погода не стала на перешкоді цієї важливої події.

13:12:48 19.06.2021

НАША БЕЗПЕКА- У НАШИХ РУКАХ!

21 травня у Станіславчицькому НВК  пройшов Єдиний національний урок з безпеки дорожнього руху у рамках всесвітнього Глобального тижня безпеки дорожнього руху, що відбувся за ініціативою ООН з 17 до 21 травня 2021 року. Темою уроку в цьому році стала: «Безпечна дорога додому. Будь помітним на дорозі». Безпека вулиць – це і про безпечну швидкість, і про безпечну інфраструктуру, і про альтернативні види транспорту, і про безпечну поведінку учасників дорожнього руху . В рамках тижня безпеки дорожнього руху  учні разом з класними керівниками опрацювали Правила для пішоходів, повторили умови безпеки для учасників дорожнього руху, провели вікторини на знання дорожніх знаків та сигналів регулювальника. Учні 1 та 4 класів переглянули тематичні мультфільми і в ігровій формі визначили порушення з боку пішоходів і водіїв. Свої знання з ПДР учні оформили у власних малюнках і плакатах. На Єдиному уроці був присутній поліцейський громади Іванов В.Ю. Він  змоделював для учнів ситуацію руху транспортного засобу по дорозі. Присутні мали змогу повторити групи дорожніх знаків, сигнали регулювальника та світлофора, види перехресть. Іванов В.Ю. звернув увагу на важливість носіння світло відбивних елементів на одязі та наявність їх на транспортному засобі у темну пору доби. Та найцікавішим моментом зустрічі було  навчально-практичне «керування» і «проїзд по дорозі», адже кожен бажаючий міг побути патрульним, регулювальником, водієм. Учні дякували Вадиму Юрійовичу за цікаву розповідь і змогу побути  юними патрульними та пообіцяли бути слухняними на дорозі і з правилами дорожнього руху лише дружити.

08:54:16 24.05.2021

ВИШИВАНКА ЄДНАЄ

День вишиванки – це свято, покликане сприяти єдності й процвітанню українського народу. Відзначається воно в третій четвер травня. Вишиванка є символом краси, здоров'я і щасливої долі. Її вважають оберегом української нації. Вишита сорочка символізує сімейні цінності – пам'ять роду, вірність і любов. У 2021 році День вишиванки припало на 20 травня.  «Щоб вишиваночку вдягати, вагомий привід не треба мати, її ми хочемо носити кожен день, співать народних в ній пісень!» – під таким гаслом учні Станіславчицького НВК провели День вишиванки в закладі. На перервах звучали народна етномузика та українські пісні. Учні провели флешмоб « Вишиванка єднає серця» та акцію «Жива вишиванка».

08:52:00 24.05.2021

Єдиний урок безпеки дорожнього руху

         Проблема безпеки дорожнього руху виникла із появою колеса та створенням транспортних засобів, які перевозили людей та вантажі. Зараз у світі щорічно майже 1,3 млн людей гине у дорожніх аваріях – більше 3000 людей на день – і більш, ніж половина цих людей не пересуваються автомобілем. Ще 20-50 млн чоловік у разі аварій зазнають травм. Щоб прожити свій вік без страшних пригод, потрібно змалку вивчати Правила дорожнього руху і завжди чітко їх виконувати.

11:03:35 21.05.2021

День вишиванки

У культурі практично будь-якого народу є речі, які яскраво відображають його особливу національну традицію. Вишиванка - яскравий приклад і підтвердження цьому. Вишиванка – це наша національна гордість. Ще з сивої давнини відомо, що вишита сорочка є символом здоров’я та краси, оберегом щасливої долі та родової пам’яті. За традицією вишита сорочка передавалася з покоління в покоління, з роду в рід як родинна реліквія. Цей український оберіг пройшов крізь віки й нині символізує чистоту почуттів, глибину безмежної любові до Батьківщини.

09:17:19 21.05.2021

День вишиванки

Земля наших предків - для наших нащадків. - під   таким гаслом цього року проходить день вишиванки

14:44:45 19.05.2021

День Європи

Щороку кожної третьої суботи травня в Україні відзначається День Європи відповідно до Указу Президента № 339/2003 від 19 квітня 2003 року. У 2021 році День Європи в Україні припадає на 15 травня.

12:13:37 15.05.2021

Моя сім'я

Сім’я – це основний елемент суспільства, з неї починається життя людини і відбувається формування особистості. Тому не дивно, що існує свято, присвячене сім’ї. Міжнародний день сім’ї відзначають 15 травня. Свято було засновано в 1993 році Генеральною Асамблеєю ООН. Метою святкування цього дня є звернення уваги громадськості на численні проблеми сім’ї.

12:09:01 15.05.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь