A A A K K K
для людей із порушенням зору
Матусівська громада
Черкаська область, Звенигородський район

День вишиванки

Дата: 21.05.2021 09:17
Кількість переглядів: 265

У культурі практично будь-якого народу є речі, які яскраво відображають його особливу національну традицію. Вишиванка - яскравий приклад і підтвердження цьому. Вишиванка – це наша національна гордість. Ще з сивої давнини відомо, що вишита сорочка є символом здоров’я та краси, оберегом щасливої долі та родової пам’яті. За традицією вишита сорочка передавалася з покоління в покоління, з роду в рід як родинна реліквія. Цей український оберіг пройшов крізь віки й нині символізує чистоту почуттів, глибину безмежної любові до Батьківщини.

         20 травня у Матусівському НВК № 1 відбувся ювілейний 15 День вишиванки. Дрес-кодом дня була вишиванка, і вся школа замайоріла різнобарвними візерунками української вишивки. В акції взяли участь не лише учнів, а й усі вчителі та персонал школи. Відео "Одягни вишиванку-будь на стилі" розміщено у групі школи, а оригінальний трек «Вишиванка» записали Колодочкова М., Мигута Н., Гончаренко Каріна, Броварській І.В. та Гончаренко Т.М. Протягом дня було проведено безліч виховних заходів даної тематики. Учні початкової школи та вихованці садочка читали вірші про вишиванки,українські традиції, виконували творчі роботи з українською символікою. А для старшокласників було організовано квест «Скарб нації». Фойє школи прикрашала виставка вишитих виробів «Чарівна краса вишивки».

           Ювілейний рік Всесвітнього дня вишиванки присвячений проблемам вирубки лісів, висихання річок і забруднення довкілля пластиком.

Надмірне використання пластику нав’язує прості швидкі побутові рішення, створюючи споживацьке суспільство, яке все менше схильне заглиблюватися в культуру та історію, а також бути відповідальним за майбутнє. Учні Матусівського НВК №1 підтримали ініціативу і зняли свій соціальний ролик «Земля наших предків - для наших нащадків», в якому закликають до бережного ставлення до природи.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь