A A A K K K
для людей із порушенням зору
Матусівська громада
Черкаська область, Звенигородський район

День пам'яті та примирення

Дата: 10.05.2021 11:35
Кількість переглядів: 336

Сплять солдати в степах

Під волошковим небом Європи,

А розквітлому щастю немає ні меж, ні кінця.

Біля Волги й Дніпра заросли чебрецями окопи,

Тільки в шрамах солдатських печаляться наші серця

8–9 травня Україна традиційно вшановує День пам’яті та примирення і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, яка стала найстрашнішою трагедією ХХ сторіччя. У ці дні ми знову повертаємося до незабутнього травня 1945 року, аби з глибокою повагою згадати тих, хто виборов нашу свободу у страшному поєдинку з нацизмом. Ціна Великої Перемоги – мільйони загиблих на полях бою, у концтаборах та на примусових роботах, навіки зламані людські долі, невимовний біль та горе учасників воєнних подій.

На жаль, 75-у річницю цієї Перемоги ми зустрічаємо у тривожний час, коли знову доводиться відстоювати свободу та територіальну цілісність нашої держави, право самостійно вирішувати долю країни і боротися за щасливе майбутнє наших дітей. Останні роки продемонстрували всьому світу, що український народ не втратив мужності та сили і учасники АТО й ООС – гідні нащадки героїв Другої світової війни.

 У Матусівському НВК#1 для учнів старших класів було проведено Урок звитяги"Війна не робить винятків" , присвячений відомим постатям та героїзму борців за незалежність України у ХХ та ХХІ століттях, у бібліотеці організовано інформаційні виставки «Тих днів не змовкне слава» та «Друга світова війна в об’єктиві кінокамери та на сторінках літературних творів»

Також учні вшанували пам'ять солдатів урочистим покладання квітів до обелісків

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь