Матусівська громада
Черкаська область, Звенигородський район

МАЛЕНЬКІ СУПЕРГЕРОЇ

Дата: 11.05.2021 11:42
Кількість переглядів: 343

Хочеш бути здоровим- будь ним, дізнавайся про хвороби і нездужання якнайбільше, аби гідно протистояти їм. За даними Всесвітньої організації боротьби з інсультом, кожна четверта людина страждає від даного захворювання упродовж життя.

Переважно воно вражає людей старшого віку. Низька обізнаність про перші ознаки хвороби призводить до інвалідизації та смерті пацієнтів. Діти є джерелом нових знань у родині і, якщо дитина знатиме симптоми вищевказаної недуги, то кожен член родини їх також вивчить. Цьому призначена навчальна програма  Супергерої FAST,розроблена міжнародною ініціативою Angels. Основною метою цієї програми є ознайомлення дітей з ознаками інсульту та формування у них уміння викликати невідкладну допомогу. Кожна дитина , долучена до цієї програми, отримає завдання визначити двох дідусів-супергероїв або бабусь-супергероїнь, яким вони мають донести інформацію про інсульт. Учні не лише 1- 4, а й 5 класу Станіславчицького НВК долучилися до Міжнародного проєкту  Супер герої Fast, куратором якого в школі є учитель початкових класів Тихоновська Г.В. Маленькі супергерої - учні -познайомилися з першим  симптомом інсульту- перекошеним обличчям. З Супергероєм Остапом Обличчя діти вчилися робити смішні гримаси,але зробили висновок,що досить непросто говорити і посміхатися,коли половина твого  обличчя не працює. Далі складали алгоритм дій, щоб у разі надзвичайної ситуації не гаяти час на роздуми. А далі маленькі супергерої познайомилися із героєм-дідусем Русланом Руки та вивчили 2 симптоми  інсульту. У ході цікавої гри виявили,що відчуває людина,коли не може контролювати свої руки. А головне, учні мали нагоду побути операторами центру, який приймає дзвінки 103 та  вчилися правильно викликати швидку  допомогу. Навчання проходить в доступній і цікавій формі за суперкнигами 1,2,3,4,5. Наші герої вже опанували 3 книги. Думаю,що знадобиться ще трішки часу, щоб виконувати все правильно й швидко. Але  впевнена,що ці знання не будуть марними для наших  супергероїв і вони зможуть швидко діяти в критичних ситуаціях.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь