Матусівська громада
Черкаська область, Звенигородський район

Новини

Дата: від до Скинути

Солістка Матусівської ОТГ нагороджена грамотою обласного фестивалю патріотичної пісні «Народ мій є, народ мій завжди буде»

Солістка Матусівської ОТГ нагороджена грамотою обласного фестивалю патріотичної пісні «Народ мій є, народ мій завжди буде»

   25 листопада в Палаці культури м. Городищі, що на Черкащині, відбувся заключний концерт переможців обласного фестивалю патріотичної пісні «Народ мій є, народ мій завжди буде». Метою даного фестивалю є розвиток та популяризація кращих традицій української національної пісенної творчості. У фестивалі прийняли участь солісти, народні та аматорські вокальні колективи.

12:10 27.11.2018

Тиждень англійської мови

Тиждень англійської мови

Незвичайним видався тиждень англійської мови в Матусівському НВК №2 з 19 по 23 листопада. Кожен день був цікавим та насиченим різноманітними заходами, іграми, конкурсами та фізкультхвилинками.

15:35 26.11.2018

Практичні заняття фахівцями 17 Державної пожежно-рятувальної частини в навчальних закладах Матусівської ОТГ

Практичні заняття фахівцями 17 Державної пожежно-рятувальної частини в навчальних закладах Матусівської ОТГ

23 листопада в с. Матусів та Станіславчик Матусівської ОТГ фахівцями 17 Державної пожежно-рятувальної частини були проведені практичні виступи перед аудиторіямизагальоносвітніх закладів цих населених пунктів. Основна тематика - "Безпека життєдіяльності людини", а саме: поводження при виявленні підозрілих вибухонебезпечних предметів, поводження на льоду, водоймах, правила надання первинної медичної допомоги в різноманітних надзвичайних ситуаціях, правила користування первинними засобами пожежогасіння, опис обладнання пожежногго автомобіля тощо.

12:11 26.11.2018

День пам’яті жертв голодомору

День пам’яті жертв голодомору

 В Матусівському НВК №1 та Станіславчицькому НВК вшанували пам'ять жертв голодомору. Щорічно цей день відзначається в Україні в четверту суботу листопада.  

16:56 25.11.2018

21 листопада День Гідності та Свободи

21 листопада День Гідності та Свободи

   .   21 листопада в Україні відзначають п'яту річницю початку масових акцій громадського протесту під час Революції Гідності. Пам'ятну дату ввели, щоб донести до сучасних і майбутніх поколінь об'єктивну інформацію про доленосні події в Україні початку ХХІ століття, а також для вшанування патріотизму і мужності громадян, які стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів України та її європейського вибору. В цей день згадують тих, хто віддав життя, здоров’я,  хто силою та волею бо­ровся за Батьківщину та її незалежність, хто вніс свій внесок у Помаранчеву революцію, Революцію Гідності, щоб у нас з вами була  можливість жити краще.

14:06 22.11.2018

Єдиний день профілактики правопорушень

Єдиний день профілактики правопорушень

     21 листопада у Станіславчицькому НВК пройшов день профілактики правопорушень на тему «Жорстокість і її наслідки».    Тема жорстокості і її профілактики завжди була актуальною, а дитячої жорстокості – тим більше. Нині серед молоді надзвичайно загострилася проблема насильства, здійснюваного самими дітьми одне до одного. Останніми роками визнано поширення в освітній практиці такого явища, як шкільний булінг. Це соціальна проблема не лише школи, а й усього світу.        Учитель НВК Броварська Ірина Василівна в ролі тренера-коуча провела заняття з елементами тренінгу «Протидія булінгу в дитячому середовищі». Учні спробували себе в рольових іграх( Капітошка, Вовк, Бридке каченя -2-3 класи) , виступали як психологи, агресори, спостерігачі і жертви- 5-9 класи. Пізнавальними були вправи «Знайомство», «Відгадай хто?», « Тягар емоцій»,»Чому  так стається?» Протягом усього часу цікавість не спадала, адже Ірина Василівна вміло впроваджувала виховні ігри «Хто зайвий?» та «Я зможу допомогти». В кінці заходу діти сформували скриньку безпеки та дерево очікуваних результатів. Усі присутні учасники заходу погодилися зі словами-висновком: наш клас- це маленька сім’я. Хочеться, щоб у нашій сім’ї завжди панувало добро, взаємоповага, не було сварок і лихослів’я. А наш клас- це частинка більшої сім’ї- нашої школи. Кожен прагне, щоб наша школа стала територією Добра. Тому пам’ятайте правило, яке називають Золотим: « Робіть людям те, що ви хочете отримати від інших».

15:53 21.11.2018

Булінг у школі : що це таке і як з ним боротися

Булінг у школі : що це таке і як з ним боротися

     Щодня, відправляючи дитину до школи, батьки впевнені, що з нею нічого не станеться. Після уроків діти йдуть додому, і вчитель переконаний, що там вони в повній безпеці. Але світ такий непередбачений, що не знаємо, де і коли нас чекає неочікуване . В сучасній психології з’явився новий термін, який розкриває особливості приниження дитини в різних сферах її життя.

19:00 19.11.2018

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь