Матусівська громада
Черкаська область, Звенигородський район

Новини

Дата: від до Скинути

Засідання робочої групи зі стратегічного планування у Матусівській громаді

Засідання робочої групи зі стратегічного планування у Матусівській громаді

Дев’ятого листопада в Матусівській ОТГ відбулося четверте засідання робочої групи зі стратегічного планування громади. У засіданні брали участь : працівники сільської ради, фермерського господарства «Ольвія», освітяни громади. Робоча група погодила проектні ідеї, що формуватимуть план її реалізації. «У 2018 році за кількістю позитивних результатів Матусівська громада є найбільш успішна ОТГ Черкащини, виграно проект ДФРР, проект ЦНАП, просторове планування та ще декілька конкурсів», – зазначила Вікторія Шурдук (консультант з питань інформатизації Черкаського ЦРМС). З її слів , у 2019 Матусівська ОТГ увійде зі Стратегією. Матусівська ОТГ – одна з десяти громад, котрі перемогли в рамках конкурсного відбору, проведеного на початку року Черкаським Центром розвитку місцевого самоврядування. Саме тому вона отримує допомогу в розробці Стратегії розвитку, завдяки Програмі ULEAD з Європою/ULEAD with Europ та Мінрегіон України.

19:37 11.11.2018

Зустріч працівників сільської ради та освітян громади з радником юридичних питань

Зустріч працівників сільської ради та освітян громади з радником юридичних питань

08 листопада 2018р. в Матусівській ОТГ відбулась зустріч з радником юридичних питань Черкаського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону Юлією Поліщук. Спеціалісти сільської ради отримали вичерпні консультації на предмет юридичного аудиту роботи ради, ведення діловодства, запобігання потенційних конфліктів інтересів в органах місцевого самоврядування. На зустрічі були присутні секретар сільської ради Любов Броварська, начальник відділу освіти Людмила Денисенко, а також директори загальноосвітніх шкіл громади.

20:35 09.11.2018

Мандрівка у світ правознавства

Мандрівка у світ правознавства

Під таким девізом у Матусівському НВК №2 протягом 1-8 жовтня проходив Всеукраїнський тиждень права. Учні закладу розуміють потребу в набутті знань про життєво необхідні закони, і про вміння використовувати їх у повсякденному житті. Школярі активно включилися у проведення тижня права, протягом якого було проведено ряд заходів: бесіда «Що таке правопорушення» (1 кл.), бліц-турнір «Які бувають наслідки правопорушень» (2 кл.), ситуативна гра «Правопорушення та його наслідки» (3 кл.), правова сторінка «Власність неповнолітніх» (4 кл.), гра-подорож «Як я знаю закони» (5 кл.), бесіда-диспут «Шкільний булінг – прояв насилля підлітків та порушення прав особистості» (6 кл.), інтерактивні ігри «Що? Де? Коли?» (7 кл.) та «Правовий ринг» (8 кл.), турнір кмітливих «Про правознавство» (9 кл.), тренінг «Вчимось уникати конфліктів» (10 кл.), правовий брейн-ринг (11 кл.).

15:32 08.11.2018

Свято Хеловін в Матусівському НВК №1

Свято Хеловін в Матусівському НВК №1

  Геловін (Хеловін; Хелоуїн; Хеллоуїн) - сучасне свято, яке походить від старовинного кельтського. Святкується в ніч проти 1 листопада. Найгучніше відзначається у США, Канаді, Ірландії та Великій Британії. Не будучи державним святом, за популярністю Хелоуін поступається лише Різдву. В Україні набуває поширення після здобуття незалежності.

18:40 05.11.2018

Окрилені піснею

Окрилені піснею

Минулої суботи, а саме 27жовтня до Матусова завітав прекрасний білоруський вокально-інструментальний ансамбль «Пісняри». Радісними посмішками, гарячими оплесками та квітами вітали матусями легендарних співаків. Бурхливі овації глядачів супроводжували кожну пісню, яка захоплювала душу і серце  своєю емоційністю. Надзвичайно цікава програма « Песні на усе часы» і звичайно ж неперевершені голоси В. Марусича, В. Ісаченка, П. Зайця і особливо керівника ансамблю В. Стаматі  дарували насолоду кожному.

14:18 01.11.2018

Це – реальний результат успішного втілення реформи децентралізації, – Віталій Коваль в Матусівській ОТГ

Це – реальний результат успішного втілення реформи децентралізації, – Віталій Коваль в Матусівській ОТГ

Перший заступник голови ОДА Віталій Коваль з робочою поїздкою відвідав Матусівську об’єднану громаду, що на Шполянщині. Тут він з головою райдержадміністрації Володимиром Потапенком та керівником ОТГ Василем Колісником оглянув кілька об’єктів.

18:47 31.10.2018

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь