Матусівська громада
Черкаська область, Звенигородський район

Новини

Дата: від до Скинути

Матусівський НВК №2 долучився до проведення Дня Гідності

Матусівський НВК №2 долучився до проведення Дня Гідності

      Цього року наш Матусівський НВК №2 долучився до проведення наймасштабнішого в Європі Всесвітнього Дня Гідності, заходи до якого проходили в символічний проміжок: із 21 листопада – Дня Гідності та Свободи – до 9 грудня – Міжнародного дня боротьби з корупцією.

09:44 30.01.2019

Як День Соборності України відзначали в  Матусівському НВК №2

Як День Соборності України відзначали в Матусівському НВК №2

22 січня 2019 в Україні відзначалось велике державне свято – День Соборності України.  Виховуючи в учнів людську гідність, національну свідомість, патріотизм, любов до рідного краю, своєї  Батьківщини з нагоди цього свята в Матусівському НВК № 2 було проведено ряд заходів: тематична лінійка «Мільйони різних «я», а разом - Україна», урок пам'яті у 8 класі (класний керівник Голуб К.О.),  «Разом з власної волі з 1919 року», виховна година у 5 класі (класний керівник Клименко О.В.) «Соборній Україні – слава нині і повік!»; для учнів початкової школи  проведена інформаційна сторінка «Ми діти твої Україно!». Бібліотекарем школи П’яних С.В. підготовлена  тематична виставка  книжкових видань, фотографій, матеріалів «В єдності і мирі Україна назавжди».        

09:40 25.01.2019

СОБОРНА МАТИ-УКРАЇНО, ОДНА НА ВСІХ, ЯК ОБЕРІГ!

СОБОРНА МАТИ-УКРАЇНО, ОДНА НА ВСІХ, ЯК ОБЕРІГ!

День 22 січня 1919 року назавжди залишиться в історії українського народу як свято Соборності України. Високий принцип соборності своїх земель – найблагородніший у світі ідеал, до якого прагне кожна нація.  28 -ий рік ми живемо на вільній землі, працюємо на користь незалежної держави, яка має свій Прапор, Герб та Гімн. Про це мріяв, за це боровся наш нескорений народ. У глибину століть сягає історія українського  народу. Україна має багате й славне минуле. Вона виплекала Запорізьку Січ, славетну Києво-Могилянську академію,  виколисала велетнів сили і духу —  Петра Сагайдачного, Богдана Хмельницького, Івана Сірка, Григорія Сковороду, Устима Кармелюка, Тараса Шевченка, Івана Франка, Лесю Українку, Михайла Грушевського... Цей перелік можна продовжити й іменами наших сучасників, які примножують славу нашої Батьківщини.

13:20 23.01.2019

Народний митрополит. Цікаві та повчальні сторінки з історії Української Церкви.

Народний митрополит. Цікаві та повчальні сторінки з історії Української Церкви.

 Митрополит Василь Липківський (1864— 1937) — одна із найбільш трагічних фігур у сучасний історії України, людина, яка стояла у витоків творення Української автокефальної православної церкви (УАПЦ) і віддала за її становлення своє життя. Липківський очолював УАПЦ у 1921—1927 роки. Це були часи більшовицької окупації України та розгорнутого тотального владного терору, метою якого було фізичне винищення всіх інакодумців. До них належали також ті люди церкви, які не йшли на компроміси чи на співпрацю з органами.

20:28 21.01.2019

Матусівська ОТГ підтримує Православну Церкву України!!!

Матусівська ОТГ підтримує Православну Церкву України!!!

18 січня жителі Матусівської громади відвідали місто Черкаси, куди з офіційним візитом прибув Президент Петро Порошенко. Глава держави взяв участь у подячному молебні з нагоди отримання Томосу про автокефалію Православної Церкви України. Молебень провів Митрополит Київський і  всієї України Епіфаній. У своєму виступі Президент заявив про відновлення історичної справедливості, розповів про нескореність Митрополита Василя Липківського, якому саме в цей день відкрили пам’ятник біля музичного училища. Також Петро Олексійович наголосив, що єдина церква – це єдина держава. Нагадав про прикрі уроки з минулого, про які не потрібно забувати, які  змушують нас всіх задуматися про майбутнє, яке ми будуємо кожного дня і яке залежить від кожного з нас, закликав нас бути небайдужим.

15:29 20.01.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь