Матусівська громада
Черкаська область, Звенигородський район

Управління Держпраці попереджає про шахрайські дії псевдоінспекторів

Дата: 23.01.2019 13:14
Кількість переглядів: 557


 

ДЕРЖАВНА СЛУЖБА УКРАЇНИ З ПИТАНЬ ПРАЦІ

УПРАВЛІННЯ ДЕРЖПРАЦІ У ЧЕРКАСЬКІЙ ОБЛАСТІ

 

18000, м. Черкаси, б-р Шевченка, 205

тел./факс. (0472) 33-68-64

 

ПРЕС-РЕЛІЗ

23.01.2019 р.

 

Увага! Управління попереджає про шахрайські дії псевдоінспекторів!

 

Управління Держпраці у Черкаській області попереджає суб’єктів господарювання про вірогідність телефонних дзвінків невідомих осіб до підприємств, установ та організацій, на яких заплановано проведення планових перевірок з питань охорони праці фахівцями Держпраці. Шахраї під виглядом інспекторів Управління вимагають у підприємців гроші, обіцяючи провести перевірку «без значних штрафів і неприємностей».

Начальник Управління Держпраці у Черкаській області Олена Лазарєва закликає роботодавців бути пильними і уточнювати дані осіб, які представилися інспекторами, оперативно повідомляти правоохоронні органи про факти появи на підприємствах шахраїв під виглядом інспекторів Управління.

У разі виникнення підозри, роботодавець (юридична особа або фізична особа – підприємець) може звернутися для підтвердження повноважень головних державних інспекторів до сектору управління персоналом Управління Держпраці у Черкаській області за телефоном: (0472) 36-21-78.

З метою попередження випадків подібних шахрайських дій роз’яснюємо, що роботодавець (юридична особа або фізична особа-підприємець) має право вимагати у осіб, які прийшли для здійснення перевірки, відрекомендуватися та пред’явити службові посвідчення, направлення на проведення перевірки конкретного роботодавця.

З метою захисту від неправомірних перевірок потрібно зафіксувати дані службових посвідчень (ПІБ, посаду, номер посвідчення, дату видачі, термін дії, орган, який його видав), при відмові «інспектора» – викликати поліцію для встановлення даних осіб та їх повноважень.

Необхідність наявності зазначених документів та обов’язок їх пред’явлення передбачені ст. 5 Закону України від 05.04.2007 №877-V «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» та Порядком здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю (постанова Кабміну України від 26 квітня 2017р. №295).

Для проведення перевірок (інспекційних відвідувань) інспектори повинні мати належним чином оформлені службові посвідчення та направлення на проведення перевірки суб’єкта господарювання.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь