Матусівська громада
Черкаська область, Звенигородський район

Дитя моє! Права дитини Ти мусиш вивчити сумлінно.

Дата: 17.01.2019 17:48
Кількість переглядів: 823

Єдиний день попередження правопорушень традиційно проходиться кожної третьої середи місяця в Матусівському НВК №1.

     16 січня ЄДПП мав назву „Права дитини – права людини”. Людям властиво сприймати дитинство як найщасливішу пору життя. Але діти не лише наша втіха і розрада. Вони наше продовження, наші друзі і партнери. А отже, партнери держави. Тому дуже важливим є виховання у дітей почуття власної гідності, формування самоповаги, відповідальності не тільки за свою долю, але й за майбутнє інших.

    Наші діти повинні виростати вільними громадянами незалежної України, і яким буде завтра наш український народ, якою буде наша держава, залежить від кожного з нас.

   Діти – це маленькі громадяни своєї країни. Вони мають свої обов’язки і права.                                                                                                                                                  У різні епохи неоднаково дивилися на виховання  і догляд за дітьми. Раніше діти не мали іграшок, свого дитячого одягу. В теперішній час збільшилось  уваги до підростаючого покоління : створюють дитячі книги, дитячі пісні та музику. У 1959 році було прийнято Декларацію прав дитини. У 1989 році всі прогресивні країни світу, у тому числі і наша Україна, підписали Конвенцію прав дитини. У 1991 році в Україні був прийнятий Закон «Про охорону дитинства».

    На тематичній лінійці учні ознайомили присутніх з деякими статтями Конвенції про права дитини. Класний керівник Поволоцька Н.М. провела вікторину, в якій запропонувала допомогти літературним героям знайти правильний вихід із ситуацій і вказати , як були порушені їхні права.

Я маю право на веселку і весну.
І на любов батьків, безмежну і безкраю.

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь