A A A K K K
для людей із порушенням зору
Матусівська громада
Черкаська область, Звенигородський район

Матусівська ОТГ підтримує Православну Церкву України!!!

Дата: 20.01.2019 15:29
Кількість переглядів: 634

18 січня жителі Матусівської громади відвідали місто Черкаси, куди з офіційним візитом прибув Президент Петро Порошенко. Глава держави взяв участь у подячному молебні з нагоди отримання Томосу про автокефалію Православної Церкви України. Молебень провів Митрополит Київський і  всієї України Епіфаній. У своєму виступі Президент заявив про відновлення історичної справедливості, розповів про нескореність Митрополита Василя Липківського, якому саме в цей день відкрили пам’ятник біля музичного училища. Також Петро Олексійович наголосив, що єдина церква – це єдина держава. Нагадав про прикрі уроки з минулого, про які не потрібно забувати, які  змушують нас всіх задуматися про майбутнє, яке ми будуємо кожного дня і яке залежить від кожного з нас, закликав нас бути небайдужим.

   Президент щиро молився разом з усіма присутніми, щоб Господь послав Україні помісну автокефальну церкву. «Ми точно знаємо ціну розділення, за яке український народ у минулому платив не раз високу ціну. Ми знаємо, що означає не робити висновки з історії. Український народ дуже добре пам’ятає ціну голодомору, коли мільйони українців загинули,  ми пам’ятаємо, скільки закатованих українців було в сталінських ГУЛАГах. Український народ дуже добре пам’ятає, скільки загинуло українців в повоєнні часи, скільки запроторено за грати шістдесятників. І ми  аж ніяк не можемо повторити ці помилки»,- підкреслив Глава держави. Отримавши автокефалію Православної Церкви України, ми, українці, і наша церква нарешті звільнилася від московського ярма, це гідна відповідь російському агресору. У своїй промові Петро Порошенко постійно підкреслював, що отримання Томосу лише початок – попереду ще дуже багато роботи із розбудови нової церкви. «Єдність церкви, нації та наполеглива праця – головна запорука нашого з вами успіху, успіху нашої держави. Наголошую, ми не повторимо помилок минулого. Новопостала Православна Церква України яскравий приклад єдності наших зусиль. Тільки у єдності – наша сила та наша перемога»,- впевнений Петро Порошенко.

    Глава держави  подякував Черкащині, де 6 громад перейшло до української церкви, де люди сміливо і впевнено зробили вибір. Ці слова зустріли найбільшу підтримку оплесками. Матусяни теж перейнялися атмосферою єдності та рішучості, що панувала на майдані і впевнені, що  наша громада буде серед числа тих, хто перейшов до української церкви, адже народ вже зробив вибір. Дорогою додому  ми всі обмінювались враженнями, мріяли про щасливе майбутнє і переконливо віримо, що тільки в єдності наша сила.

   Слава Україні! Слава Православній Церкві України!

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь