A A A K K K
для людей із порушенням зору
Матусівська громада
Черкаська область, Звенигородський район

Безробітних Шполянщини проінформовано щодо проблеми торгівлі людьми

Дата: 30.07.2020 14:02
Кількість переглядів: 267

Торгівля людьми – це форма сучасного рабства та порушення прав людини, від  якої потерпають чоловіки, жінки та діти, та яка не втрачає актуальності для жодної країни світу, включаючи Україну. Маніпулюючи бажаннями та намірами людей, їх ошукують та експлуатують. 

  Щороку наші співгромадяни намагаються виїхати до інших країн з метою працевлаштування. Проте, перед прийняттям такого рішення варто усвідомлювати ризики, що постають перед людиною, яка планує виїхати на роботу за кордон, а тим більше нелегально. Це і небезпека трудового рабства, і можлива руйнація сім’ї, і ускладнення батьківських відносин.

   Державна служба зайнятості постійно розширює форми роботи, направлені на здійснення допомоги громадянам у вирішенні питань зайнятості. У Шполянській районній філії Черкаського обласного центру зайнятості забезпечено доступ до всіх джерел інформації, встановлено комп’ютери з вільним доступом до Інтернет-сайтів з пошуку роботи. З січня 2020 року для безробітних були проведені  чотири семінари «Ризики нелегальної трудової міграції». В службі зайнятості діє «гаряча лінія, зателефонувавши на яку можна отримати консультації фахівців, зокрема з питань, пов’язаних із запобіганням нелегальній трудовій міграції та торгівлі людьми.

   З нагоди Всесвітнього дня протидії  торгівлі людьми запланована  інформаційна кампанія, метою якої є привернення уваги до даної проблеми та об’єднання зусиль для подолання цього негативного явища, надання підтримки і допомоги потерпілим та проведення профілактичної роботи.

   У період  дії карантину фахівці Шполянської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості долучились до заходів у форматі онлайн. Зокрема,  29  та 30 липня   п’ятдесяти двом шукачам роботи Шполянщини були надані індивідуальні профінформаційні послуги в телефонному режимі. Під час онлайн-співбесід начальниця відділу активної підтримки безробітних Наталія Демченко інформувала  про проблему торгівлі людьми, особливо в цей нелегкий для країни час.   Безробітним було запропоновано на Освітньому порталі державної служби зайнятості пройти курс  «Інформація для роздумів при пошуку роботи за кордоном», метою якого є розкриття сутності та наслідків трудової міграції, інформування про ризики нелегальної трудової міграції та захист від протиправних дій.   

  «Проблема торгівлі людьми стосується не лише жертв сучасного рабства, але і кожного громадянина, який може потрапити в тенета кримінальних осіб чи організацій. Звісно, для розв’язання такої глобальної проблеми необхідні об’єднані зусилля міжнародної громадськості, але не менш важливі і конкретні зусилля кожного із нас», - коментує директор Шполянської районної філії Черкаського ОЦЗ Ігор Мусюра.          

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь