A A A K K K
для людей із порушенням зору
Матусівська громада
Черкаська область, Звенигородський район

Земля учасникам АТО: як насправді складається ситуація

Дата: 31.07.2020 22:20
Кількість переглядів: 977

Виділення земельних ділянок учасникам антитерористичної операції здійснюється на підставі ст. 118 Земельного кодексу України. В Матусівській громаді працюють в режимі максимального сприяння учасникам бойових дій та членам сімей загиблих воїнів в реалізації їх конституційного права на отримання землі. 

Станом на 01.07.2020 року до громади звернулось 59 учасників АТО. Всі вони отримали дозвіл на розробку проектної документації, 28 осіб з них уже отримали у власність земельні ділянки розміром до 2 га. Наразі розробляється  проектна документація  землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність 27 учасникам АТО.

Земельні ділянки у приватну власність виділяються із фонду земель запасу та резерву комунальної власності. На даний час на території Матусівської ОТГ вільних земель комунальної власності в розмірі 2 га одним масивом  не залишилось, так як найбільша кількість земель запасу знаходиться в оренді ТОВ «ЛНЗ Агро». Тому Матусівська сільська рада звернулась до керівництва підприємства орендаря з проханням погодити виділення земельних ділянок решті учасників антитерористичної операції. Від ТОВ «ЛНЗ-Агро» надійшла відповідь про те, що зміна площі орендованої землі призведе до значних збитків підприємства, і вони рекомендують виділити земельні ділянки учасникам АТО на площах, що  знаходяться  в користуванні жителів села під городництвом.

Жителі громади користуються вказаними городами вже десятки років і на даний час триває їх документальне оформлення, тому не можна відбирати в людей земельні ділянки і оформляти їх на інших.

Керівництво громади має надію, що все ж таки в ТОВ «ЛНЗ-Агро» розглянуть пропозиції про виділення земель учасникам АТО.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь