A A A K K K
для людей із порушенням зору
Матусівська громада
Черкаська область, Звенигородський район

Поки пам’ятаємо – він живий

Дата: 07.08.2020 13:02
Кількість переглядів: 377

     7 серпня 2020 року минає 6 років, як в зоні антитерористичної операції загинув воїн – прикордонник Лифар Сергій Іванович. Він народився 17 лютого 1969 року в селі Матусів. Вчився у місцевій школі №2, а 9 і 10 класи закінчував у школі №1. Після закінчення школи вирішив бути військовим, адже завжди мріяв про цю професію. В 1994 році закінчив екстерном інститут Прикордонних військ України, став офіцером.

    Коли розпочалась війна на сході нашої держави, Сергій Іванович став на захист Батьківщини. Згодом вояки­-прикордонники будуть розповідати  як у незвичній для них бойовій обстановці, він по-­батьківськи  піклувався про кожного зі своїх підлеглих. У  найнебезпечніші хвилини офіцер був разом з ними.

    Сьомого серпня 2014 року  їхня колона потрапила під шквальний обстріл бойовиків -  цей день став останнім днем життя прикордонника Лифаря Сергія Івановича і чорним четвергом ні з чим незрівнянного горя його мами, дружини, доньки, сина, рідних, друзів і однокласників.

   Сьогодні біля могили героя зібралися рідні, побратими, військові з Оршанського Навчального центру, друзі полеглого героя, керівництво громади, щоб вшанувати пам'ять мужнього борця за нашу Незалежність. Присутні  ділилися спогадами про полеглого героя, і  слова кожного хто виступав звучали як заклик шанувати героїчний подвиг борців за вільну Україну не лише сльозами і теплими спогадами, а й наполегливим прокладанням шляху до кращого майбутнього України. Присутні віддали данину памяті захиснику Вітчизни, поклавши до могили бійця живі квіти та вшанували  хвилиною мовчання.

     У вічність ідуть люди, які  могли багатьма справами примножити славу нашої рідної України, та, на жаль, сьогодні віддають своє життя. Сергій Іванович загинув за вільну Україну, за мир, тож дуже хочеться, щоб його смерть не була марною і, нарешті, закінчилася ця страшна війна. Вічна пам'ять Сергію Івановичу Лифарю — справжньому Герою України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь