Матусівська громада
Черкаська область, Звенигородський район

Новини

Дата: від до Скинути

Учні навчальних закладів Матусівської ОТГ - патріоти своєї країни

Учні навчальних закладів Матусівської ОТГ - патріоти своєї країни

20 грудня у навчальних закладах Станіславчицького НВК та Матусівського НВК №1 проведені єдині  дні профілактики правопорушень на тему «Я – патріот своєї держави!» учителями Баторою Оленою Василівною та Мірошниченком Сергієм Миколайовичем.   

12:36 24.12.2018

Серед переможців – директор Станіславчицького НВК Матусівської ОТГ

Серед переможців – директор Станіславчицького НВК Матусівської ОТГ

Оприлюдненні результати ХVIII радіодиктанту єдності, який в День української писемності й мови написали 32779 людей, з них без помилок – 311. Серед знавців української мови, які безпомилково написали диктант, є і наша землячка – директор Станіславчицького НВК Матусівської ОТГ Лариса Бобошко. Всі пишаються досягненнями Лариси Іванівни.

22:30 21.12.2018

ВСЕСВІТ ДОБРА В ТВОЄМУ СЕРЦІ

ВСЕСВІТ ДОБРА В ТВОЄМУ СЕРЦІ

      4 жовтня 2018 року учні Станіславчицького НВК взяли участь у Всеукраїнському уроці доброти, ініційованому благодійною організацією «Благодійний фонд «Щаслива лапа» за підтримки Міністерства освіти і науки України. Завдання було одне - протягом дня, саме у Міжнародний  день захисту тварин, провести по класах уроки доброти,  темою яких була любов і повага до братів наших менших. Класні керівники провели перегляд відеороликів, бесіди, диспути, нагадали художні твори, в яких висвітлена любов людини до тварин. А наймолодші  школярі презентували власні проекти «Домашній улюбленець». Як результат - сертифікат учасника рекорду України «Наймасовіший урок добра в навчальних закладах, проведений впродовж одного дня». Учні нашої школи знають, що потрібно жити в мирі і злагоді зі світом, який тебе оточує, і завжди пам’ятати слова відомого письменника А де Сент-Екзюпері: «Ми відповідаємо за тих, кого приручили.»

19:47 20.12.2018

«Поспішаймо робити добро, поспішаймо робити цей світ кращим..!»,- закликають учні та педагоги Матусівського НВК №2 всіх небайдужих.

«Поспішаймо робити добро, поспішаймо робити цей світ кращим..!»,- закликають учні та педагоги Матусівського НВК №2 всіх небайдужих.

   З приходом зими ми всі на якусь мить повертаємось в дитинство. Знову очікуємо подарунків і саме  взимку нам здається, що дива можливі,-варто лише дуже-дуже вірити в це. А ще саме взимку ми всі стаємо трішечки добрішими. Сама передсвяткова казкова атмосфера робить нас такими. Нам приємно готуватися до свят, вітати рідних  і знайомих, купувати та дарувати подарунки. Приємно бачити щасливі , усміхнені обличчя…

14:16 19.12.2018

Учні Матусівського НВК №1  нагороджені за участь у конкурсі дитячих малюнків «Мирна Україна»

Учні Матусівського НВК №1 нагороджені за участь у конкурсі дитячих малюнків «Мирна Україна»

15 грудня у місті Черкаси, у Будинку культури ім. І Кулика відбулося урочисте нагородження переможців, призерів та відзначено учасників обласного конкурсу дитячих малюнків «Мирна Україна», організованого БФ «Разом» мецената Людмилою Русаліною. На конкурс було представлено більше тисячі дитячих робіт, фото яких увійдуть до альбому «Мирна Україна», а самі роботи будуть передані нашим захисникам на передову…

20:49 17.12.2018

Як прийде зима й свята – серед них і Калита. В християнстві день – подія! Адже свято це Андрія!

Як прийде зима й свята – серед них і Калита. В християнстві день – подія! Адже свято це Андрія!

Одне з найбільш шанованих молодіжних свят Калита, або Андрія, яке люди старшого покоління і досі згадують як найвеселіше свято їх молодості, пройшло в закладах освіти нашої громади:  на відкритих виховних годинах в Станіславчицькому НВК, Матусівському НВК №1 та НВК №2  господині свята, а це учениці старших класів, розповіли про традиції святкування Калити та обряди, пов’язані з ним. Учні дізналися, що християнська церква в більшості випадків вороже ставилась до молодіжних веселощів на Андрія, адже свято проходило в різдвяний піст, а в піст, як відомо, за християнськими законами заборонялося веселитися, наймати музики, танцювати. Проте молодість брала своє, і ввечері на Андрія збиралися дівчата із хлопцями на вечорниці аби пожартувати, повеселитися, позмагатися в дотепності і калиту спробувати. І почалося дійство…

20:26 17.12.2018

Відзначення Дня Збройних Сил України в НВК Матусівської ОТГ

Відзначення Дня Збройних Сил України в НВК Матусівської ОТГ

Україна  – незалежна держава. Українські Збройні Сили сьогодні охороняють незалежність рідної землі. Служити заради Батьківщини – справа честі та обов’язку кожного патріота. Всі юнаки навчально - виховних комплексів нашої громади мріють стати мужніми, хоробрими, надійними захисниками Вітчизни, хочуть бути схожими на своїх батьків та дідусів, які виявили високе почуття патріотизму, національної гідності, мужність та героїзм.

09:37 11.12.2018

Концерт групи "Фрістайл" в Матусівській ОТГ

Концерт групи "Фрістайл" в Матусівській ОТГ

5 грудня матусяни, а також жителі прилеглих сіл Шполянського району мали змогу відвідати концерт групи "Фрістайл". З самого початку в залі панувала тепла атмосфера. Учасники групи оригінально, і з гумором презентували один одного.     Хоч, на жаль, нотка суму була присутня у всьому виступі, адже солістка групи Ніна Кірсо вже півроку хворіє. Лікарі роблять все можливе, щоб підняти її на ноги. Глядачі емоційно сприймали виступ групи. Сподобались, як хіти, так і нові пісні "Щастячко моє", "Я дарую тобі весь світ..."    Особливо запам'яталась пісня, яку зазвичай виконує Ніна Кірсо, а зараз співають всі разом і яка, як сказав ведучий, є знаковою - "Україно, ненько, матінко моя..." Від Матусівської ОТГ артистів привітав сільський голова Василь Колісник.

21:16 07.12.2018

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь