Матусівська громада
Черкаська область, Звенигородський район

Новини

Дата: від до Скинути

Ми зберегти зумієм той мир, що ви нам принесли

Ми зберегти зумієм той мир, що ви нам принесли

Тематична година  пам»яті «Тих днів не змовкне слава»  пройшов у Станіславчицькому навчально- виховному комплексі 30 січня за участю учителів, учнів, батьків, представників громади.  Саме в цей день минула 75-а  річниця з дня визволення села, коли  в далекому 1944 році за межі Станіславчика було відкинуто останнього воїна ворожої армії. Кадри кінохроніки про початок та хід воєнних дій, події Корсунь-Шевченківської битви, яка сприяла наближенню наших військ до меж Шполянщини, факти про участь жителів Шполянщини і зокрема Станіславчика, у боротьбі проти ворога – все це перенесло присутніх  у грізні роки війни, коли за кожну п»ядь української землі  велась боротьба не на життя, а на смерть.  Учні згадали славні імена  уродженців нашого краю, які удостоєні звання Героїв Радянського Союзу, та імена воїнів 212 мінометного полку під керівництвом  гвардії  полковника Костянтина Івановича Тимошенка, який визволяв наше село. Директор Бобошко Л.І. у своїй розповіді відмітила мужність жителів села Станіславчик на фронтах війни, у тилу, підпіллі та партизанських загонах. Присутні на заході сільський бібліотекар Броварська Н.І. та директор Будинку культури Тихоненко О.С. у своїх виступах розповіли  про давню переписку уже у мирний час із рідними тих, хто загинули та декламували вірші . У літературно- музичній композиції учні відтворили суворі роки воєнного лихоліття, звернення Жінок- Матері, Землі та Пам»яті до нащадків та закликали не зрадити людській пам»яті. На заході виступили голова Матусівської ОТГ Колісник В.В. та староста села Станіславчик  Бакуменко І.Д., побажавши присутнім миру і благополуччя. І якщо дитячі мрії мають чарівну здатність здійснюватися, то учні загадали бажання, щоб якнайшвидше закінчилися бойові дії  на сході, у яких брали участь дев»ять жителів нашого села. На завершення заходу учні продекламували  разом:

13:41 07.02.2019

Матусівський НВК №2 долучився до проведення Дня Гідності

Матусівський НВК №2 долучився до проведення Дня Гідності

      Цього року наш Матусівський НВК №2 долучився до проведення наймасштабнішого в Європі Всесвітнього Дня Гідності, заходи до якого проходили в символічний проміжок: із 21 листопада – Дня Гідності та Свободи – до 9 грудня – Міжнародного дня боротьби з корупцією.

09:44 30.01.2019

Як День Соборності України відзначали в  Матусівському НВК №2

Як День Соборності України відзначали в Матусівському НВК №2

22 січня 2019 в Україні відзначалось велике державне свято – День Соборності України.  Виховуючи в учнів людську гідність, національну свідомість, патріотизм, любов до рідного краю, своєї  Батьківщини з нагоди цього свята в Матусівському НВК № 2 було проведено ряд заходів: тематична лінійка «Мільйони різних «я», а разом - Україна», урок пам'яті у 8 класі (класний керівник Голуб К.О.),  «Разом з власної волі з 1919 року», виховна година у 5 класі (класний керівник Клименко О.В.) «Соборній Україні – слава нині і повік!»; для учнів початкової школи  проведена інформаційна сторінка «Ми діти твої Україно!». Бібліотекарем школи П’яних С.В. підготовлена  тематична виставка  книжкових видань, фотографій, матеріалів «В єдності і мирі Україна назавжди».        

09:40 25.01.2019

СОБОРНА МАТИ-УКРАЇНО, ОДНА НА ВСІХ, ЯК ОБЕРІГ!

СОБОРНА МАТИ-УКРАЇНО, ОДНА НА ВСІХ, ЯК ОБЕРІГ!

День 22 січня 1919 року назавжди залишиться в історії українського народу як свято Соборності України. Високий принцип соборності своїх земель – найблагородніший у світі ідеал, до якого прагне кожна нація.  28 -ий рік ми живемо на вільній землі, працюємо на користь незалежної держави, яка має свій Прапор, Герб та Гімн. Про це мріяв, за це боровся наш нескорений народ. У глибину століть сягає історія українського  народу. Україна має багате й славне минуле. Вона виплекала Запорізьку Січ, славетну Києво-Могилянську академію,  виколисала велетнів сили і духу —  Петра Сагайдачного, Богдана Хмельницького, Івана Сірка, Григорія Сковороду, Устима Кармелюка, Тараса Шевченка, Івана Франка, Лесю Українку, Михайла Грушевського... Цей перелік можна продовжити й іменами наших сучасників, які примножують славу нашої Батьківщини.

13:20 23.01.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь