A A A K K K
для людей із порушенням зору
Матусівська громада
Черкаська область, Звенигородський район

Новини

Дата: від до Скинути

СКАЗ – НЕБЕЗПЕЧНА ХВОРОБА!

СКАЗ – НЕБЕЗПЕЧНА ХВОРОБА!

У першому кварталі поточного року епізоотична ситуація в області значно погіршилась. За даними державної регіональної лабораторії Держспоживслужби в Черкаській області зареєстровано 26 випадків сказу серед тварин, (в т. ч. 4 на територіях  Звенигородського району, зокрема 1 – в              с. Топильна Шполянської ОТГ), що становить 87,7% від кількості виявлених випадків за весь 2023 рік. Основна кількість випадків сказу реєструвалась серед собак та котів, які найбільш наближені до людей та являються для них головною небезпекою з інфікування збудником сказу. Однією з причин цього є відсутність контролю за виконанням правил утримання собак і котів, безвідповідальність власників домашніх тварин, особливо у приміській зоні. Крім того, це обумовлено низьким рівнем свідомості власників тварин, які відмовляються надавати своїх тварин для імунопрофілактичних  щеплень. 

15:31 11.04.2024

"Нещодавно взяв участь в обговоренні реформи житлової політики в Україні",- Андрій Стріхарський

"Нещодавно взяв участь в обговоренні реформи житлової політики в Україні",- Андрій Стріхарський

Спільно зі Світовим банком, Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України, Європейським інвестиційним банком та Європейською Комісією захід був організований з метою експертного обговорення реформування житлової політики та створення національної житлової стратегії.

11:10 10.04.2024

Вшанували пам'ять захисника

Вшанували пам'ять захисника

09 квітня - друга річниця з дня загибелі воїна Ростислава Соколовського. На Алеї Слави зібрались його рідні, близькі, працівники місцевого самоврядування. Голова сільської ради Леся Шаповал висловила щирі слова співчуття рідним загиблого: «Не вистачає слів аби висловити той біль, що охопив серцях родин, які втратили синів, батьків та дітей. Ми поділяємо горе родини, завжди підтримуємо в годину скорботи. Ростислав захищав кожного з нас, нашу свободу і незалежність. Тож вічна пам'ять захиснику, і нехай спочиває з миром». Присутні вшанували пам'ять Ростислава Соколовського хвилиною мовчання та поклали квіти до його могили. Вічна пам'ять і шана захиснику України! Герої не вмирають!

10:00 09.04.2024

Сьогодні друга річниця загибелі нашого земляка Ростислава Соколовського

Сьогодні друга річниця загибелі нашого земляка Ростислава Соколовського

09 квітня скорботний день для усієї Матусівської громади. Минуло два роки як  біля Маріуполя, під час виконання бойового завдання, рятуючи життя тяжко поранених побратимів, загинув наш земляк Ростислав Соколовський.

08:30 09.04.2024

Чергова перемога юного таланта!

Чергова перемога юного таланта!

     Займатися музичним мистецтвом для юного мешканця нашої громади Олексія Бондаренка справжнє задоволення. Завдяки наполегливості та бажанню вдосконалюватися, Олексій показує досить високі результати на конкурсах та фестивалях. Незважаючи на свій юний вік, він може здивувати неповторною манерою виконання творів та грати на гітарі як справжній віртуоз. Підтвердженням цьому є ДИПЛОМ ЛАУРЕАТА I СТУПЕНЯ VII Всеукраїнського фестивалю-конкурсу дитячого, юнацького та молодіжного мистецтва «ПЛАНЕТА МРІЙ». Хоча заняття музикою відбирають у юного гітариста багато часу, але він все встигає, адже займається улюбленою справою, яка йому до душі. Коли є вільна хвилина, хлопець бере до рук гітару та відточує свою майстерність. Інколи свої заняття він супроводжує співом. До речі, це в нього непогано виходить. У першу чергу свої творчі виступи Олексій дарує своїм найріднішим людям, які підтримують його починання на мистецькій ниві.

15:54 08.04.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь