A A A K K K
для людей із порушенням зору
Матусівська громада
Черкаська область, Звенигородський район

Новини

Дата: від до Скинути

21 лютого – усіма народами Землі, згідно із рішенням ЮНЕСКО, відзначається День рідної мови

Міжнародний день рідної мови –  особливо значуще свято для нашої держави. Впродовж не одного століття в  історії українського народу, рідне слово зазнавало утисків та переслідувань. Але попре всілякі заборони, українське слово вистояло та відродилося! Наше слово набирало силу на пергаментах Нестора-Літописця, набуваючи всесвітнього значення під пером Тараса Шевченка, Івана Котляревського, Івана Франка, Лесі Українки та багатьох видатних українців. Минуло чимало часу, перед тим, як рідна мова стала вільно використовуватися на нашій землі. Цим одним з найцінніших скарбів сьогодні може пишатися кожен громадянин нашої держави!

10:35 21.02.2024

20 лютого відбулась 46 сесія Матусівської сільської ради VIII скликання

  На початку роботи сесії присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих внаслідок російської агресії захисників, захисниць та цивільних громадян України.  Під час засідання було розглянуто 38 питань порядку денного. Сесійному  зібранню передувала робота постійних комісій сільської ради, на яких були ретельно опрацьовані та розглянуті  питання порядку денного.  

10:29 21.02.2024

20 лютого - День пам'яті Героїв Небесної Сотні

Цього дня ми вшановуємо пам’ять тих громадян, завдяки яким було змінено перебіг історії нашої держави під час подій Революції Гідності, тих, хто ціною власного життя захищав ідеали демократії, відстоював права та свободи людини, європейське майбутнє України. Революція Гідності засвідчила: українці не просто обрали шлях до Європи, а й готові за нього боротися, відстоюючи власні права та свободи. Вшануймо пам’ять Героїв Небесної Сотні, людей, які поклали свої життя заради майбутнього нашої країни.

08:39 20.02.2024

19 лютого - День Державного Герба України

Сьогодні відзначається День Державного Герба України. Саме 19 лютого 1992 року Верховна Рада України затвердила своєю Постановою Державний Герб незалежної України. Ним став золотий Тризуб на синьому щиті – національний символ українців часів визвольних змагань XX століття, який  має статус малого герба та є головним елементом майбутнього великого герба. Малий Державний герб – один із державних символів України нарівні з Конституцією, прапором і гімном. Зображення герба розміщується на печатках органів державної влади і державного управління, грошових знаках та знаках поштової оплати, службових посвідченнях, штампах, бланках державних установ. Вже багато століть герб єднає українців та надає сил. Український тризуб уособлює для нас зв’язок поколінь, прагнення українського народу до власної державності, соборності та незалежності. І сьогодні він на наших знаменах і зброї – як символ незламності і звитяжної боротьби проти окупанта!

09:40 19.02.2024

Черговий виїзний прийом громадян

15 лютого у приміщенні  Центру надання адміністративних послуг Матусівської сільської ради черговий виїзний прийом громадян провела  начальник відділу обслуговування громадян №9 головного управління Пенсійного фонду України у Черкаській  області Наталія Бондаренко. Як завжди, візит представника Пенсійного фонду викликав жвавий інтерес у жителів громади. Під час прийому було розглянуто досить широкий спектр питань. Усі охочі отримали консультації щодо нарахування пенсій та інших питань пенсійного забезпечення.Наталія Бондаренко надала змістовні роз’яснення та вичерпну інформацію на всі порушені відвідувачами питання. 

20:45 16.02.2024

Внутрішньо переміщені родини отримали гуманітарну допомогу

16 лютого внутрішньо переміщені родини нашої громади отримали гуманітарну допомогу. Саме сьогодні, у День єдності,  представники громадської організації "ЛАД" відвідали Матусівську громаду та видали продуктові набори, надані фондом "Енеїда". 

20:07 16.02.2024

БЛАГОДІЙНИЙ ЗАХІД НА ПІДТРИМКУ ЗСУ

16 лютого, у День єдності, у нашій громаді пройшов благодійний захід під назвою «Сила в єдності». Проведення  таких заходів  стало вже доброю традицією, яка об’єднує людей в ім’я хорошої справи,  тому, що головна мета - збір коштів на  підтримку  ЗСУ. Голова громади Леся Шаповал привітала всіх з Днем єдності та подякувала, перш за все, батькам полеглих Захисників,  нашим Воїнам за захист, а також усім, хто сприяє підтримці та допомозі ЗСУ. Присутні  вшанували пам'ять всіх полеглих Воїнів хвилиною мовчання. МІСЦЕ ШАНИ І ВДЯЧНОСТІ, на жаль, поповнилися ще трьома портретами, на яких увіковічнено Олександра Олійника, Петра Семка, Романа Карбівничого. 

19:12 16.02.2024

16 ЛЮТОГО - ДЕНЬ ЄДНАННЯ

День єднання встановлений указом президента України від 14 лютого 2022 року з метою посилення консолідації українського суспільства, зміцнення його стійкості в умовах зростання гібридних загроз, інформаційно-пропагандистського, морально-психологічного тиску на суспільну свідомість. Дата 16 лютого була обрана не випадково – саме у цей день, за розвідувальними даними західних країн, зокрема США, у 2022 році мало розпочатися повномасштабне вторгнення російської армії до України. Ідея свята в тому, щоб показати світу, в тому числі росіянам, єдність українського народу на тлі військової загрози. Після 24 лютого, коли повномасштабне нелюдське вторгнення таки відбулося, українці довели, що слово єдність для нас не пустий звук. Ми всі дружно, кожен на своєму фронті стали працювати, щоб дати відсіч ворогу. Увесь світ щоденно захоплювався і захоплюється нашою єдністю, силою та незламністю. Ідея єдності була й залишається базовою національною цінністю українців. А нині вона є передумовою успіху нашого спротиву зовнішній агресії.

15:38 16.02.2024

День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

Щорічно 15 лютого в Україні відзначають День вшанування учасників бойових дій на території інших держав та виведення військ з Афганістану. У цей день ми схиляємо голови перед пам’яттю загиблих героїв і віддаємо данину пошани всім ветеранам трагічної афганської війни та українським воїнам-миротворцям, які з честю виконали свій військовий обов’язок. Шановні воїни-ветерани, ви є взірцем для нинішніх захисників України. Ви, як ніхто знаєте справжню ціну війни і миру, і як ніхто усвідомлюєте свою відповідальність за долю прийдешніх поколінь. Ви є взірцем служіння народу та державі у наші дні. Схиляємо голови перед пам’яттю тих, кому не судилося повернутися з тієї війни. Щиро бажаємо усім міцного здоров’я, злагоди та затишку вам і вашим родинам, мирного неба над головою! Світла пам’ять загиблим, які до останнього виконали свій військовий обов’язок! Віри та надії, впевненості та Перемоги усім нам!

15:38 15.02.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь