Матусівська громада
Черкаська область, Звенигородський район

Новини

Дата: від до Скинути

27 січня – Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту

27 січня – Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту

Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту об'єднує нас у вшануванні пам'яті тих, хто став жертвою однієї з найстрашніших трагедій ХХ століття - масового винищення єврейського народу, ромів, та слов'ян у 1933-1945 роках минулого століття. Для нашого народу символами Голокосту стали Бабин Яр та Дробицький яр, де нацисти здійснювали жорстокі масові розправи над євреями та представниками інших національностей. Сучасні події, зокрема агресія росії проти України, свідчать, що пасивна пам'ять про злочини геноциду не захищає від їх повторення. У День скорботи та пам'яті схиляємо голови перед тими, хто поклав життя під час Голокосту, та вшановуємо тих, хто, стоячи перед загрозою смерті, невтомно допомагав іншим вижити. Пам'ять про жертв Голокосту повинна слугувати нам і майбутнім поколінням нагадуванням про те, як політика нетерпимості та ненависті може призвести до найстрашніших злочинів. Пам'ятаймо минуле, щоб побудувати краще майбутнє.

20:14 27.01.2024

ВИСЛОВЛЮЄМО ЩИРІ СПІВЧУТТЯ СІМ’Ї, РІДНИМ, БЛИЗЬКИМ, ДРУЗЯМ ТА ВСІЙ ШПОЛЯНСЬКІЙ ГРОМАДІ З ПРИВОДУ ЗАГИБЕЛІ ВОЇНА ЄВГЕНІЯ ТУЛУМАНА

ВИСЛОВЛЮЄМО ЩИРІ СПІВЧУТТЯ СІМ’Ї, РІДНИМ, БЛИЗЬКИМ, ДРУЗЯМ ТА ВСІЙ ШПОЛЯНСЬКІЙ ГРОМАДІ З ПРИВОДУ ЗАГИБЕЛІ ВОЇНА ЄВГЕНІЯ ТУЛУМАНА

Знову трагічна звістка на нашій шполянщині… Шполянська громада втратила молодого, хороброго, сміливого Захисника… Євгеній Віталійович Тулуман, 04.07.1988 р.н., шполянин, загинув 20 січня 2024 року, під час бойових дій у Сватівському районі на Луганщині. Євгеній залишився назавжди вірним військовій присязі, адже, беручи участь в обороні нашої Батьківщини, захищаючи кожного з нас, віддав найцінніше – своє життя.

15:50 23.01.2024

Платникам Черкащини за минулий рік відшкодували майже 1 млрд 340 млн грн податку на додану вартість

Платникам Черкащини за минулий рік відшкодували майже 1 млрд 340 млн грн податку на додану вартість

Протягом 2023 року платниками Черкаської області заявили до відшкодування ПДВ на розрахункові рахунки 1 306,8 млн грн, що на 564,5 млн грн більше, порівняно з показником за минулий рік.

15:49 23.01.2024

Корисні номери: консультації щодо декларування доходів

Корисні номери: консультації щодо декларування доходів

Шановні платники! Нагадуємо, що з початку 2024 року стартувала кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2023 року. До вашої уваги - номери телефонів фахівців податкової служби Черкащини, які надають консультації щодо декларування доходів.

15:35 23.01.2024

Заклади освіти отримали ноутбуки

Заклади освіти отримали ноутбуки

 Сьогодні освітні заклади нашої громади отримали ноутбуки, які придбала сільська рада.  Шість ноутбуків придбано за рахунок місцевого бюджету, і ще два - на умовах співфінансування. На сучасному етапі організації роботи закладів освіти наявність ноутбуків в класах, – це ключ  до якісного навчання.  Адже зрозуміло, що техніка не замінить вчителя, а лише робить його роботу змістовнішою. Використання готових матеріалів, швидка підготовка до уроку, зручне проведення тестувань та створення демонстраційних матеріалів стає простішим та сучасним. Крім того, наявність сучасної техніки сприяє якісному підвищенню фахового рівня педагогів, їх участі в різних проектах та онлайн заходах.

12:21 23.01.2024

Наша єдність - наша зброя

Наша єдність - наша зброя

Під таким гаслом у Матусівській громаді пройшли заходи з нагоди 105-ї річниці від дня проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році. Хвилиною мовчання та покладанням квітів працівники сільської ради вшанували пам'ять полеглих воїнів, які загинули, захищаючи нашу соборність, незалежність та суверенітет. Гордо та велично  звучав Державний Гімн України біля могил наших земляків.  В освітніх закладах громади пройшли загальношкільні заходи, перегляди тематичних фільмів, виховні години, бесіди. В бібліотеках громади розміщені тематичні книжкові виставки«Соборність держави – єднання народу».

17:33 22.01.2024

З ДНЕМ СОБОРНОСТІ УКРАЇНИ

З ДНЕМ СОБОРНОСТІ УКРАЇНИ

22 січня ми святкуємо День Соборності України –день, що символізує нашу єдність. Сьогодні ця омріяна єдність нашого народу в межах власної держави — проявляється у важких боях, у підтримці в тилу, у спільних планах та спільній роботі задля відбудови. Наше прагнення бути в єдності, від Закарпаття і до Луганщини, від Чернігівщини й до найпівденнішої точки у Криму — здатне пережити і вистояти перед будь-якими планами імперій, будь-якими загарбниками. 

16:00 22.01.2024

Андрій Стріхарський провів зустріч з командиром 118-ої бригади

Андрій Стріхарський провів зустріч з командиром 118-ої бригади

Днями в Черкасах провів зустріч з командиром 118-ої бригади територіальної оборони (ТРО), Анатолієм Стуженком, якому були передані відремонтовані автомобілі. На його прохання ми зробили це у максимально швидкі терміни, і тепер у ТРО є додатковий транспорт.

10:32 22.01.2024

Виїзний прийом Пенсійного фонду

Виїзний прийом Пенсійного фонду

 У приміщенні  Центру надання адміністративних послуг Матусівської сільської ради черговий виїзний прийом громадян провела  начальник відділу обслуговування громадян №9 головного управління Пенсійного фонду України у Черкаській  області Наталія Бондаренко. Всі бажаючі отримали необхідну консультацію з питань призначення, перерахунку пенсій  та з інших питань щодо пенсійного забезпечення.

14:01 20.01.2024

Шановні роботодавці!

Шановні роботодавці!

Державна служба зайнятості пропонує ряд активних програм для бізнесу, які покликані допомогти у вирішенні питань працевлаштування або збереження робочих місць для соціально вразливих категорій населення.

20:38 19.01.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь