Матусівська громада
Черкаська область, Звенигородський район

Новини

Дата: від до Скинути

44 сесія Матусівської сільської ради пройшла оперативно і злагоджено

44 сесія Матусівської сільської ради пройшла оперативно і злагоджено

20 грудні під головуванням сільського голови Лесі Шаповал відбулось 44 засідання сесії Матусівської сільської ради. На початку засідання присутні хвилиною мовчання вшанували полеглих захисників та всіх, кого забрала війна. У ході сесійного засідання депутати затвердили Програму благоустрою населених пунктів  Матусівської сільської територіальної  громади на 2024 рік, Програми розвитку та  підтримки комунального некомерційного підприємства «Лікарня імені братів М.С. і О.С. Коломійченків»  Шполянської міської ради ОТГ на 2024 рік,  Програму розвитку та підтримки КНП «Шполянський ЦПМСД» Шполянської міської ради ОТГ на 2024 рік, Програму  підтримки військовослужбовців,  зарахованих для  проходження  служби в Збройних Силах  України  на 2024 рік, Програму відшкодування витрат за пільгове перевезення автомобільним транспортом окремих категорій громадян на приміських маршрутах  загального користування Матусівської територіальної громади на 2024 рік,  Програму «Розвитку та підтримки комунального підприємства «Відродження»  Матусівської сільської ради на 2024 рік, Програму «Забезпечення заходів  та робіт територіальної оборони та мобілізаційної підготовки місцевого значення  на території  Матусівської  територіальної громади на 2024 рік», Програму реалізації реформи шкільного харчування      в підпорядкованих закладах освіти Матусівської сільської ради на 2024-2027 роки,  Програму розвитку та підтримки КНП «Матусівський ЦПМСД» Матусівської сільської ради ТГ на 2024 рік.

16:32 21.12.2023

Отримали допомогу у вигляді борошна

Отримали допомогу у вигляді борошна

Внутрішньо переміщені особи та багатодітні родини нашої громади отримали допомогу у вигляді борошна. За сприяння Матусівської сільської ради борошно надійшло від Звенигородської військової адміністрації. Люди розчулені таким черговим жестом підтримки на місцевому рівні, який допомагає відчути: про них не забувають та усіляко підтримують у цей складний час. У свою чергу деякі з них виявили бажання передати борошно на випічку для наших захисників.

13:15 21.12.2023

Виїзний прийом громадян

Виїзний прийом громадян

  21 грудня у приміщенні «ЦНАП» Матусівської сільської ради виїзний прийом громадян провела головний спеціаліст відділу обслуговування громадян №9 головного управління Пенсійного фонду України у Черкаській  області Людмила Ільніцька. 7 мешканців громади отримали детальні консультації. Фахівець Фонду проінформувала присутніх щодо умов виходу на пенсію за віком,  порядку подання документів для призначення пенсії, розміру майбутньої пенсії та чинники, від яких вона залежить, ознайомила з електронними сервісами Пенсійного фонду України.

12:46 21.12.2023

Порядок та умови надання додаткової дотації мають бути змінені

Порядок та умови надання додаткової дотації мають бути змінені

У відповідь на лист Асоціації міст України щодо необхідності здійснення перерахунку індексів податкоспроможності місцевих бюджетів на 2023 рік у зв’язку із вилученням «військового» ПДФО Міністерство фінансів України повідомило, що для недопущення розбалансування місцевих бюджетів у зв’язку із зарахуванням з 01.10.2023 «військового» ПДФО до державного бюджету заплановані зміни до Порядку та умов надання додаткової дотації на здійснення повноважень органів місцевого самоврядування на деокупованих, тимчасово окупованих та інших територіях України, що зазнали негативного впливу у зв’язку з повномасштабною збройною агресією рф, затвердженого урядовою постановою №1477.

23:14 19.12.2023

14 грудня відбулась  43 сесія Матусівської сільської ради  VIII скликання

14 грудня відбулась 43 сесія Матусівської сільської ради VIII скликання

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять українських воїнів та загиблих мирних жителів з часу повномасштабного вторгнення росії в Україну. На розгляд сесії винесено 44 питання порядку денного, а саме:

14:31 14.12.2023

14 грудня в Україні вшановують учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

14 грудня в Україні вшановують учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Це день мужніх та самовідданих людей, подвиг яких не можливо переоцінити. Героїзм, патріотизм і професійна майстерність учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС перевірені часом. Ми не маємо права забувати про їх самопожертву. Багато з них не дожили до теперішніх днів, віддавши своє життя задля збереження життя і здоров’я майбутніх поколінь. Наш обов‘язок сьогодні – не забувати подвиг, який здійснили ліквідатори ціною власного життя. Хай залишиться в минулому й ніколи не повториться жах Чорнобильської катастрофи. Сьогодні ми виражаємо щирі слова подяки та шануємо всіх ліквідаторів за їх мужність, а також схиляємо голови, пам’ятаючи про померлих.  

09:00 14.12.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь