Матусівська громада
Черкаська область, Звенигородський район

ДОКУМЕНТИ, НЕОБХІДНІ ДЛЯ ПРИЗНАЧЕННЯ ПЕНСІЇ

Дата: 24.04.2024 13:03
Кількість переглядів: 19

ДОКУМЕНТИ, НЕОБХІДНІ
ДЛЯ ПРИЗНАЧЕННЯ ПЕНСІЇ
У РАЗІ ВТРАТИ ГОДУВАЛЬНИКА:

 

  1. Заява.
  2. Паспорт громадянина України або тимчасове посвідчення громадянина України.
  3. Документ про реєстрацію у Державному реєстрі фізичних осіб-платників податків заявника та годувальника (надається у разі відсутності в паспорті).
  4. Документи, що засвідчують родинні стосунки члена сім’ї з померлим.
  5. Свідоцтво про смерть годувальника, або рішення суду про визнання його безвісно відсутнім чи оголошення його померлим, або інформація з Єдиного реєстру осіб, зниклих безвісти за особливих обставин.
  6. Документи про вік померлого годувальника за відсутності таких даних у свідоцтві про смерть чи рішенні суду.
  7. Довідки навчальних закладів про те, що утриманці, навчаються за денною формою навчання.
  8. Документи про те, що чоловік (дружина), а в разі їх відсутності – один з батьків, дід, баба, брат чи сестра померлого годувальника незалежно від віку і працездатності не працюють і зайняті доглядом за дитиною (дітьми) померлого годувальника до досягнення нею (ними) 8 років.
  9. Документ про перебування членів сім’ї (крім дітей) на утриманні померлого годувальника.
  10. Документи про стаж годувальника та заявника (для визначення пенсійного віку заявника): трудова книжка, документи про навчання, про військову службу, про народження дітей, про зміну прізвища тощо.
  11. Експертний висновок про встановлення причинного зв’язку смерті годувальника з дією іонізуючого випромінювання та інших шкідливих чинників внаслідок аварії на ЧАЕС (крім дружин (чоловіків), які втратили годувальника з числа учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, віднесених до категорії 1, та звернулися за призначенням пенсії у зв’язку з втратою годувальника).
  12. Довідка про заробітну плату годувальника за будь-які 60 календарних місяців страхового стажу підряд до 01 липня 2000 року (за бажанням).
  13. Документи про встановлення відповідного статусу  при призначенні надбавок та підвищень: про визнання заявника ветераном війни, встановлення особливих заслуг перед Батьківщиною, надання статусу учасника ліквідації аварії на ЧАЕС або потерпілого, визнання реабілітованим, нагородження знаком «Почесний донор України», про перебування на утриманні непрацездатних членів сім'ї тощо.

ДОКУМЕНТИ, НЕОБХІДНІ
ДЛЯ ПРИЗНАЧЕННЯ ПЕНСІЇ
ЗА ВІКОМ ТА ПО ІНВАЛІДНОСТІ:

 

 

 

 

  1. Заява.
  2. Паспорт громадянина України або тимчасове  посвідчення громадянина України.
  3. Документ, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі фізичних осіб-платників податків (надається у разі відсутності в паспорті громадянина України).
  4. Документи про стаж (трудова книжка, документи про навчання, про військову службу, про народження дітей, зміну прізвища тощо).
  5. Довідка про заробітну плату за будь-які 60 календарних місяців страхового стажу підряд до 01 липня 2000 року (за бажанням особи або в разі якщо страховий стаж починаючи з 01 липня 2000 року становить менше 60 місяців).
  6. Відомості про місце проживання особи.
  7. Документи про встановлення відповідного статусу при призначенні надбавок та підвищень: про визнання заявника ветераном війни, встановлення особливих заслуг перед Батьківщиною, надання статусу учасника ліквідації аварії на ЧАЕС або потерпілого, визнання реабілітованим, нагородження знаком «Почесний донор України», про перебування на утриманні непрацездатних членів сім'ї тощо.
  8. Документи, які підтверджують право на призначення пенсії за віком на пільгових умовах та дострокової пенсії за віком.

 

При призначенні пенсії по інвалідності орган, що призначає пенсію, додає до заяви одержану ним від МСЕК виписку з акта огляду МСЕК.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь