Матусівська громада
Черкаська область, Звенигородський район

Вшанували пам'ять Великого Кобзаря

Дата: 09.03.2024 10:55
Кількість переглядів: 101

   У рамках святкування 210-ої річниці від дня народження Тараса Шевченка, з метою вшанування  пам’яті, виховання любові та пошани до творчої спадщини поета, до рідної України, сприяння формуванню патріотизму, розвитку творчих здібностей учнів, в Матусівській громаді відбувся  тематичний захід «Тарас Шевченко - геній українського народу». Розпочався захід в Публічній бібліотеці де йшлося про Шевченка як про письменника і художника,  як про Пророка, чиє слово близьке і зрозуміле через віки.  Під час проведення конкурсу на краще читання поезії Шевченка, кращий тематичний малюнок та інсценізацію творів поета, журі було відзначено високий рівень підготовки учасників, їх творчий підхід та оригінальність при створенні конкурсних робіт. Полум’яне і ніжне Шевченкове пророцтво лунало з уст дітей, занурюючи всіх у глибини Кобзаревої мудрості. В дитячих малюнках  творчо розкрита  краса слова геніального сина України. Усі учасники конкурсу отримали  винагороду.

   Завершився захід покладанням квітів до погруддя Кобзаря.  Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять Шевченка та кожного українця, який загинув за волю і свободу України.  Голова громади Леся Шаповал підкреслила важливість збереження культурної спадщини та ідей великого Кобзаря, які особливо резонують сьогодні, коли Україна бореться за свою незалежність і свободу. 

  Шевченко – творець в українській літературі та в духовному житті України могутнього національного духу. Його творчість стала символом боротьби за українську державність, волю та незалежність. Його слова кличуть кожного у цей важкий час на боротьбу, вселяють віру, бо він провістив для нас: «Борітеся – поборите…»

 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь