A A A K K K
для людей із порушенням зору
Матусівська громада
Черкаська область, Звенигородський район

Герої живі - поки ми про них пам’ятаємо

Дата: 05.02.2024 15:17
Кількість переглядів: 866

   5 лютого 2024  року у Матусівській громаді відбулось урочисте відкриття меморіальних дошок в пам'ять про полеглих воїнів: Юрія Губу, Олександра Євтушина, Петра Семка, Олександра Масича - річниця загибелі воїна саме 5 лютого. Пам’ятні знаки встановили на фасаді ліцею №2, де навчалися захисники.  На відкриття зібралися родини загиблих, представники Першого відділу  Звенигородського РТЦК, працівники органів місцевого самоврядування, учні ліцею та жителі громади. Розпочався захід із хвилини мовчання та вшанування пам’яті всіх полеглих воїнів, які віддали своє життя захищаючи Україну. Почесне право відкрити меморіальні дошки надали родинам полеглих захисників. За традицією, священник Петро Блонський освятив меморіальні  дошки. Щирі співчуття родинам, близьким та друзям у своїй промові висловила голова громади Леся Шаповал, старший офіцер Першого відділу Звенигородського РТЦК Тетяна Педченко, однокласники.  "Дорогі родини наших Героїв! Низький уклін вам за вашу жертву і ваш подвиг. Дай Боже вам сили витримати ті випробування, які випали на вашу долю," – звернулася до родин захисників у своєму виступі Леся Володимирівна. Присутні на заході, схиливши голови в скорботі, віддали шану світлій пам’яті військових та поклали квіти й лампадки до пам’ятних знаків. Полеглі захисники були справжніми патріотами, самовідданими та безстрашними воїнами, які з честю та гідністю несли службу і до останньої миті свого життя були вірними військовому обов’язку.

Шість меморіальних дошок на фасаді школи будуть нагадувати нам і наступним поколінням про героїзм та подвиг учнів  навчального закладу і вірних захисників нашої Батьківщини: Сергія Лифара, Олександра Лінчевського, Олександра Масича, Юрія Губи, Олександра Євтушина, Петра Семка. Пам'ять про наших земляків назавжди закарбується в історії громади та в наших серцях.

Герої не вмирають!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь