Матусівська громада
Черкаська область, Звенигородський район

Щодо приватизації земельних ділянок на час дії воєнного стану

Дата: 16.01.2024 08:45
Кількість переглядів: 95

Серед населення Матусівської територіальної громади поширюється інформація про поновлення безоплатної приватизації земельних ділянок. Доводимо до відома жителів громади, що з 24 лютого 2022 року, відповідно до Закону України «Про правовий режим воєнного стану», в Україні введено режим воєнного стану, тому відповідно до підпункту 5 пункту 27 розділу Х Земельного кодексу України у період воєнного стану в Україні або окремих її місцевостях, в межах України або окремої місцевості, у якій введено воєнний стан, безоплатна приватизація земель державної, комунальної власності у приватну власність, надання дозволів на розроблення документації із землеустрою з метою такої безоплатної передачі, розроблення такої документації забороняється. Вищезазначене не поширюється на безоплатну передачу земельних ділянок у приватну власність власникам розташованих на таких земельних ділянках об’єктів нерухомого майна, тобто, ви маєте право приватизувати земельну ділянку, якщо на ній розташоване нерухоме майно ( будинок та інші споруди), яке належить вам на праві власності. Земельні ділянки з іншим цільовим призначенням ( для ведення особистого селянського господарства, для садівництва та ін..) приватизувати на час дії воєнного стану заборонено.

З 1 січня 2024 року стартував етап земельної реформи, що передбачає дозвіл на покупку земельних ділянок сільськогосподарського призначення юридичними особами.

Враховуючи вищезазначене, в разі виникнення додаткових питань щодо приватизації земельних ділянок, просимо звертатись до відділу містобудування, архітектури та земельних відносин Матусівської сільської ради.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь