A A A K K K
для людей із порушенням зору
Матусівська громада
Черкаська область, Звенигородський район

Черкащина доєдналась до серії регіональних конференцій по безбар’єрності, які пройшли Україною

Дата: 13.05.2023 17:01
Кількість переглядів: 119

«Післявоєнна Україна має бути безбар’єрною» — таким був головний меседж регіональної конференції з безбар’єрності, організованої лідерками руху «Зе!Жінки». Участь у ній взяли представники місцевих владних структур, громадські активісти та люди з інвалідністю.

«Після закінчення війни, базовим принципом відбудови країни має бути забезпечення безбар’єрності та інклюзивності для всіх громадян, включаючи військовослужбовців та людей з інвалідністю. Один з аспектів відбудови країни полягає в забезпеченні доступності інфрастуктури та послуг для всіх людей незалежно від їх фізичної здатності», — підкреслив голова Черкаської обласної організації «Слуга Народу», нардеп Олександр Завітневич.

В рамках конференції Начальник Черкаської обласної військової адміністрації Табурець Ігор Іванович проголосив та підписав Декларацію про підтримку Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року.

«Створення безбар'єрного досвіду навіть під час війни — важливий крок у забезпеченні повноцінної інтеграції людей з інвалідністю в суспільство та забезпеченні рівних можливостей для всіх громадян. Через спільні зусилля ми зможемо створити безбар'єрне середовище, яке буде сприяти інклюзії та рівності. Ініціативи, як створення «Довідник Безбарʼєрності», а також забезпечення доступу до інформації про адаптовані приміщення та транспорт, є лише кроком до нашої мети», — зазначила учасниця руху «Зе!Жінки», депутатка Городищенської міської ради Світлана Пащенко.

Олена Зеленська

Безбар'єрність

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України

#зежінки

#зежінкичеркащина

https://www.facebook.com/zezhinky.che/posts/pfbid0cLNNDvEwpjG6VdMRngLwuAkWxSAm2bNyd7X92Hu8v9LaL4qiyiMVzGTb5PWKDydcl

 

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь