Матусівська громада
Черкаська область, Звенигородський район

Проведення Обласного відкритого конкурсу дитячої творчості «Великодня писанка»

Дата: 03.04.2023 17:56
Кількість переглядів: 112

Обласний відкритий конкурс дитячої творчості «Великодня писанка», започаткований Комунальним закладом спеціалізованої мистецької освіти «Валківська школа мистецтв» за підтримки Валківської міської ради Богодухівського району Харківської області та Обласного навчально-методичного центру підвищення кваліфікації працівників культосвітніх закладів у 2007 році.

Конкурс проводиться щорічно з метою залучення школярів до дослідження, вивчення та відтворення кращих зразків культурної спадщини писанкарства рідного краю, активізації діяльності зі збереження культурної спадщини, звичаїв та обрядів; створення можливостей реалізації духовного, творчого потенціалу учнів, пошуку та підтримці юних обдарувань в традиційному  українському мистецтві.

Наразі Конкурс «Великодня писанка» акцентує увагу на продовженні справи і популяризації Харківської спільноти писанкарів, адже саме у Харкові діє єдиний  в Україні Клуб писанкарів імені Алли Овчаренко. Вихованці майстрів Клубу є постійними учасниками конкурсу, продовжуючи в поколіннях справу Харківської школи писанкарства.

Важливість і неординарність формату Конкурсу полягає в поєднанні різної стилістики робіт. Конкурс проводиться у трьох номінаціях: традиційна писанка, керамічна писанка та писанки нетрадиційних (сучасних технік), що дає можливість учасникам не тільки вивчати, досліджувати регіональні школи писанкарства, а й проявляти авторський підхід з використанням сучасних матеріалів і технік.

Для участі у Конкурсі запрошуються учні за трьома віковими категоріями (вік визначається станом на 01 квітня):

- молодша група – до 9 років включно;

- середня група – з 10 до 12 років включно;

- старша група – з 13 до 17 років включно.

Термін прийому конкурсні роботи подаються до Валківської школи мистецтв триває до 03 квітня 2023 року у вигляді електронного зображення, а саме:

  • фотографії високої якості у форматах jpg, tif, raw;
  • фото робіт повинні бути виконані на однотонному фоні;
  • фото непласких, об’ємних робіт подаються в різних ракурсах;
  • у файлі з конкурсною роботою зазначаються: назва номінації, ПІБ автора, назва роботи.

Фото робіт надсилаються на google форму https://forms.gle/toxzh4GcEzFhFygr6 або на      електронну  пошту школи shkola-mustetstv@ukr.net  разом із заявкою на участь (якщо від закладу декілька учасників – заявка одна).

Довідкова інформація за телефонами: директор Валківської ШМ Тимошенко Ольга Володимирівна тел. 096 646 11 08, тел. закладу (8253) 5-11-09; завідувачка відділенням образотворчого мистецтва Коваль Олена Юріївна тел. 050 199 36 12.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь