Матусівська громада
Черкаська область, Звенигородський район

Спалювати траву та гілля заборонено!

Дата: 16.03.2023 15:29
Кількість переглядів: 146

   Із настанням теплої погоди пожежі стають для навколишнього середовища справжнім лихом. Навесні усі активно починають наводити лад у домогосподарствах, спалюючи гілки, суху траву та різний непотріб.  Торішня трава швидко висихає і легко загоряється. Дуже часто вогонь виходить з-під контролю людини. Такі пожежі швидко поширюються, особливо у вітряні дні. Вони завдають шкоду як господарствам так і лісовим насадженням. Слід зазначити, що вогнем знищується не лише сухостій, але й насіння і коріння живих рослин, пошкоджуються нижні частини дерев і кущів, знищуються гнізда птахів та їх молодняк, страждають дикі звірі (зайці, лисиці та інші).

    Виконавчий комітет Матусівської сільської ради нагадує, що спалювання трави, листя, сміття та іншої рослинності заборонено законом та карається штрафом у розмірі від 3060 до 6120 гривень. Штраф для посадових осіб – від 15000 до 21000 гривень.

    ПАМ'ЯТАЙТЕ! При спалюванні трави на присадибних ділянках, сільськогосподарських угіддях або берегах  завжди існує загроза перекидання вогню на житлові будинки.

 Шановні   громадяни! Не спалюйте суху траву та сміття! В умовах воєнного часу відповідальність за спалення сухостою збільшуватиметься. Адже умисний підпал з метою нанесення збитків можуть прирівнювати до диверсійної діяльності.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь