A A A K K K
для людей із порушенням зору
Матусівська громада
Черкаська область, Звенигородський район

Акція «Бібліотека для тебе»

Дата: 21.09.2022 12:02
Кількість переглядів: 250

Цьогоріч День бібліотек ми відзначаємо в умовах воєнного стану. Уся країна об’єдналася для боротьби з рашизмом, а бібліотеки для своїх спільнот, громад та новоприбулих стали і точкою опори, і місцем сили, і простором для спільнодії.

Більшість бібліотек сьогодні не лише обслуговують користувачів, проводять культурно-просвітницькі заходи, забезпечують мешканців громади і переселенців достовірною інформацією, а й перетворилися на волонтерські центри допомоги Збройним Силам України і внутрішньо переміщеним особам.

Для потреб Армії бібліотекарі плетуть маскувальні сітки, шиють елементи військового спорядження, постільну білизну та медичні халати для місцевих шпиталів, в’яжуть шкарпетки, збирають книжки для військових, заготовляють для них продукти, готують їжу для бійців територіальної оборони, організовують благодійний збір коштів, продуктів харчування та ліків.

У багатьох територіальних громадах, де приймають переселенців, на базі бібліотек організовано пункти або центри допомоги переміщеним особам, де їм надають харчування і тимчасовий прихисток у нічні години.

Це, звісно, не повний перелік того, як бібліотеки допомагають своїм користувачам під час війни. Тож напередодні Всеукраїнського для бібліотек Українська бібліотечна асоціація оголошує акцію «Бібліотека для тебе». Закликаємо українців 30 вересня привітати бібліотеку, яка підтримала та допомогла вам чи продовжує допомагати вам під час повномасштабного вторгнення росії в Україну, розмістивши власну історію, пов'язану з бібліотекою під час війни, в соціальних мережах.

Давайте в цей день покажемо всій країні в соціальних мережах як бібліотекарі і бібліотеки наближають нашу Перемогу. Діліться своїми особистими історіями, розповідайте про неймовірних бібліотекарів та улюблені бібліотеки, викладайте фотографії, не забувайте відмічати бібліотеку у пості і ставте хештег #бібліотекаспільнодія.


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь