A A A K K K
для людей із порушенням зору
Матусівська громада
Черкаська область, Звенигородський район

У Матусівській громаді стартує проєкт щодо допомоги переселенцям

Дата: 22.07.2022 09:00
Кількість переглядів: 304

Упродовж шести років з часу заснування Благодійному фонду «Розвиток батьківщини Тараса Шевченка» під керівництвом Євгенія Петрова, депутата Звенигородської міської ради, вдалося  втілити чимало добрих справ в галузі освіти, екології, соціального захисту. З початком російського вторгнення на територію України  представники фонду спрямовують орієнтири благодійності на підтримку людей, які вимушено переїхали на Звенигородщину від ворожих куль та смертельної загрози, а також військових, які потребують  постійної турботи.

         Здобувши перемогу в конкурсі грантів від найбільшого українсько-американського Благодійного фонду Razom for Ukraine, Благодійний фонд «Розвиток батьківщини Тараса Шевченка» отримав грант у розмірі 25 тисяч USD, за які буде закуплено й надано продукти харчування й засоби гігієни внутрішньо переміщеним особам в Бужанській, Звенигородській, Мокрокалигірській та Матусівській громадах.

         З ініціативи голови Благодійного фонду Євгенія Петрова 20 липня відбулася перша зустріч ініціативної групи, до участі в якій долучилися партнери фонду - працівники  виконавчого апарату Звенигородської районної ради на чолі з керівником Сергієм Струком. У  дружній атмосфері, притаманній однодумцям, відбулася презентація проєкту в нашій територіальній громаді,  яка нині є  прихистком для майже 200 переселенців. Під час круглого столу за участю голови громади Лесі Шаповал, її заступниці Лідії Татариної, координаторки Центру гуманітарної допомоги Наталії Броварської, старости села Станіславчик Івана Бакуменка та партнерів Благодійного фонду обговорили напрямки співпраці із соціального захисту, проаналізували потреби в продуктах харчування та засобах гігієни для осіб, які вимушено переселилися в села громади. Сергій Струк наголосив на тому, що це важливі акценти комунікації, адже адресна допомога, яку формуватиме фонд, сприятиме забезпеченню першочергових потреб, зменшенню вразливості, пом’якшенню тривожності внутрішньо переміщених осіб унаслідок нестачі їжі чи гігієнічних засобів.  Вимушене переселення з місць ведення бойових дій зумовило втрату продовольчої безпеки на довготривалий період,  унеможливило фінансову спроможність придбавати базові речі. 

         Партнерка фонду - керуюча справами виконавчого апарату  районної ради Ольга Вельган,  розповідаючи зворушливу й водночас натхненну історію присутності  найбільшого українсько-американського Благодійного фонду Razom for Ukraine на теренах України в найскладніші часи - від Революції Гідності до воєнного сьогодення, зауважила: «Вдячні всім, хто допомагає нашій державі в цей нелегкий період! Радіємо, що свою довіру засновники Razom адресували Звенигородщині в особі Благодійного фонду «Розвиток батьківщини Тараса Шевченка», а також Матусівській громаді, у якій променями турботи зігрівають знедолених людей».

         Підсумовуючи діалог, голова Матусівської громади Леся Шаповал окреслила вектор започаткованої співпраці: «Дійсно, усі наші переселенці мешкають у приватному секторі, у тому числі в будинках, у яких тривалий час ніхто не проживав. Працівники комунального господарства Матусівської сільської ради допомогли з обробітком городів, односельці  поділилися посадковим матеріалом, родини посадили на городі овочі, причепурили подвір`я. Поряд із цим вимушено переміщені особи нині  позбавлені місць роботи й джерел заробітку, що унеможливлює придбання достатньої кількості продуктів харчування, засобів гігієни, медичних препаратів. Підтримка від Razom for Ukraine, яку спрямовуватиме команда Благодійного фонду новим жителям нашої громади,  зміцнить  віру людей в те, що світ безмежний добротою, яка наближає наш переможний світанок».

         Між Україною і Америкою-тисячі кілометрів, безмежжя просторів океану, проте мова благодійності Razom for Ukraine, Благодійного фонду «Розвиток батьківщини Тараса Шевченка» і нашої громади - єдина й зрозуміла. Нею говорить людяність, душевне тепло й сердечна турбота про тих,  кому зараз важко.  Попереду багато роботи…

@Razom for Ukraine #RazomGrants #РазомГрантс #RazomforUkraine #razomforukraine #razomgrants

#razomgrassroots #разомдляукраїни #разомгранти

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь