Матусівська громада
Черкаська область, Звенигородський район

Весняна диспансеризація тварин в приватному секторі розпочата

Дата: 16.05.2022 09:10
Кількість переглядів: 314

Згідно з планом протиепізоотичних заходів по Шполянському  району, впродовж травня –липня 2022 року, для забезпечення стабільної епізоотичної ситуації на території району, створення ефективного контролю за станом тварин, ранню діагностику, лікування та профілактику інфекційних, внутрішніх незаразних хвороб тварин, з дотриманням правил біологічної безпеки та вжиттям заходів щодо недопущення розповсюдження гостро-інфекційних хвороб, розпочато диспансеризацію серед великої рогатої худоби, овець, кіз та коней.

Під час проведення протиепізоотичних заходів буде забезпечуватись здійснення широкої роз’яснювальної роботи серед власників щодо умов утримання тварин, годівлі, а також недопущення виникнення інфекційних хвороб включно з такими, як АЧС, сказ; проведення ідентифікації усіх тварин, в тому числі приплоду, з обов’язковим кріпленням бирок єдиного зразка.

            Сподіваємось на плідну співпрацю з головами об’єднаних територіальних громад, головами старостинських округів для забезпечення 100% охвату поголів’я тварин при здійсненні весняних протиепізоотичних, лабораторно-діагностичних, лікувально-профілактичних заходів у особистих підсобних господарствах населення та приведення в належний ветеринарно- санітарний стан 5-ти худобомогильників що розміщені на території відповідних рад.

       Відповідно до Закону України «Про ветеринарну медицину» стаття 37 власники тварин зобов’язані надавати тварин для проведення огляду, діагностичних, профілактично – лікувальних обробок, включаючи дослідження і щеплення. Згідно статті 104 цього Закону юридичні та фізичні особи несуть адміністративну відповідальність за правопорушення в галузі ветеринарної медицини.

Даний комплекс заходів тарифікується згідно з наказом Міністерства агропромислового комплексу № 96 від 13. 02.2013 р., зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 07.03.2013 р., Постанови КМУ від 23.04.2008 р. № 413 «Про затвердження Порядку використання бюджетних коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення протиепізоотичних заходів». Наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 25.02.2021 №395 внесено зміни до наказу Мін-агрополітики від 13 лютого 2013року № 96Розміри плати за послуги, які надаються територіальними органами та бюджетними установами, що належать до сфери управління Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, розраховуються, виходячи з розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб на 01 січня календарного року. Згідно з Законом України «Про ідентифікацію та реєстрацію тварин», всі тварини у господарствах різних форм власності і у приватному секторі, від яких отримується продукція, повинні бути ідентифіковані.

       Вирощування та утримання здорових тварин – запорука Вашого здоров’я та здоров’я Ваших сімей!

 

Начальник Шполянської районної

державної лікарні ветеринарної медицини            Володимир ОВЧАРЕНКО

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь