A A A K K K
для людей із порушенням зору
Матусівська громада
Черкаська область, Звенигородський район

Зміни в освітньому процесі в умовах воєнного стану

Дата: 06.05.2022 08:47
Кількість переглядів: 327

01 травня 2022 року набрав чинності прийнятий Верховною Радою України Закон України від 24 березня 2022 року № 2157-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у сфері освіти» (далі – Закон).

Законом вносяться зміни до ряду нормативно-правових актів, серед яких закони України «Про повну загальну середню освіту»«Про фахову передвищу освіту»«Про вищу освіту».

Так, Законом передбачено, що здобувачі освіти, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти у 2021/2022 навчальному році, тобто учні 11-х класів, звільняються від проходження державної підсумкової атестації (ДПА).

Також у 2022 році прийом на навчання для здобуття ступеня молодшого бакалавра, бакалавра та магістра, здійснюється в особливому порядку, визначеному центральним органом виконавчої влади у сфері освіти і науки (Міністерство освіти і науки України), без використання результатів зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО), єдиного вступного іспиту(ЄФІ) та єдиного фахового вступного випробування(ЄФВВ).

Довідково:

ЗНО проводиться з метою забезпечення права осіб на рівний доступ до вищої освіти та оцінювання відповідності результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти, державним вимогам.

 

ЄФВВ та ЄВІ – це форма вступного випробування для вступу на навчання для здобуття ступеня магістра на основі здобутого ступеня вищої освіти (освітньо-кваліфікаційного рівня спеціаліста). ЄФВВ передбачає виконання завдань двох тестів: із загальних навчальних компетентностей та предметного. ЄВІ – це тестування з іноземної (англійської, німецької, французької або іспанської) мови.

Зміни стосуються також вступу до закладів фахової передвищої освіти. Так, у 2022 році прийом на навчання до таких закладів також здійснюватиметься в особливому порядку, визначеному Міністерством науки та освіти України.

Також, наказом Міністерства освіти та науки України від 28 лютого 2022 року № 232 «Про звільнення від проходження державної підсумкової атестації учнів, які завершують здобуття початкової та базової загальної середньої освіти, у 2021/2022 навчальному році» у 2021/2022 навчальному році від проходження державної підсумкової атестації звільняються учнів, які завершують здобуття початкової та базової загальної середньої освіти, тобто учні 4-х та 9-х класів відповідно.


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь