A A A K K K
для людей із порушенням зору
Матусівська громада
Черкаська область, Звенигородський район

Шановні жителі Матусівської громади!

Дата: 24.01.2022 11:12
Кількість переглядів: 327

Ситуація із захворюваністю на гостру респіраторну хворобу COVID-19, її швидке поширення і збільшення тяжких наслідків наразі знову погіршується та вимагає дотримання посилених протиепідемічних заходів та індивідуальної відповідальності! На жаль, ця хвороба виявилася значно підступнішою, ніж це здавалося раніше. Від COVID-19 та його наслідків потерпають люди в кожному регіоні - незалежно від віку, статі або професії. Жителі нашої громади не є винятком - чимало  уже перехворіли. Багато пересвідчилися, як важко подолати цю хворобу та який тривалий час потрібен для реабілітації. Наразі швидкими темпами розповсюджується новий штам «Омікрон». Щодо нього ще тривають дослідження, проте вже можна виокремити симптоми, які найчастіше зустрічаються у хворих на вказаний штам. 

Зокрема, у 73% випадків зустрічається нежить, у 67,5% - головний біль, у 63,5% - втома. Також у 60% випадків спостерігається чхання та біль у горлі.

  Щоб знизити ризик зараження та подальшого поширення інфекції потрібно дотримуватися простих правил:

  • Одягайте маску правильно, вона має закривати ніс та рот таким чином, щоб між обличчям та маскою не було щілин.
  • Регулярно і ретельно обробляйте руки дезінфектором із вмістом спирту не менше 60% або мийте їх теплою водою з милом протягом 20–40 секунд. Це дозволяє знищити віруси, які можуть перебувати на шкірі.
  • Тримайтеся від оточуючих на відстані не менше 1,5 метра. Під час кашлю, чхання або розмови, з носа або рота людини виділяються дрібні краплі, які можуть містити вірус. Перебуваючи занадто близько, ви можете вдихнути ці краплі і заразитися, якщо людина хвора COVID-19.
  • Уникайте місць великого скупчення людей. Там набагато вища ймовірність опинитися в тісному контакті з людиною, інфікованою COVID-19 і важче дотримуватися дистанції.
  • Якщо у вас підвищилася температура, з’явилися кашель і утруднене дихання, біль у горлі подзвоніть до сімейного лікаря. 

У Матусівській амбулаторії та фельдшерсько- акушерських пунктах всім бажаючим безкоштовно проводиться щеплення. Також можна зробити щеплення  бустерною дозою.

Щиро віримо у вашу свідомість та громадянську відповідальність!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь