A A A K K K
для людей із порушенням зору
Матусівська громада
Черкаська область, Звенигородський район

Середній розмір лікарняних і декретних зріс на 11,4% та 18,5% відповідно за підсумками 11 місяців

Дата: 28.12.2021 10:20
Кількість переглядів: 264

23.12.2021

За підсумками 11 місяців 2021 року середньоденний розмір допомог, які Фонд соціального страхування України фінансує за лікарняними листками, зріс на 11,4% для лікарняних у разі хвороби, травми, самоізоляції від COVID-19 чи догляду за хворими рідними, та на 18,5% для лікарняних по вагітності та пологах.

Середня сума допомоги від Фонду за кожен день непрацездатності склала 372,75 грн, а за кожен день перебування у відпустці по вагітності та пологах – 334,1 грн.

Розмір виплат за лікарняними листками залежить від середньоденної заробітної плати працівника, а для лікарняних у разі хвороб, травм тощо – також і від тривалості страхового стажу.

У розрізі регіонів середньоденний розмір допомоги по тимчасовій втраті працездатності коливається від 307,7 грн на Чернігівщині і до 460,4 грн у Києві.

Сума допомоги за кожен день перебування у відпустці по вагітності та пологах найнижча у Рівненській області – 269,8 грн, найвища у Києві – 481,3 гривні.

Нагадаємо, у зв’язку із пандемією потреба у видатках на лікарняні, декретні і страхові виплати не покривається надходженням від частки ЄСВ, з якої складається бюджет Фонду. Так, за підсумками листопада потреба у видатках перевищила надходження на понад 2,7 мільярда гривень.

Докладніше: http://www.fssu.gov.ua/fse/control/main/uk/publish/article/979169.

Однак попри наявні затримки у фінансуванні матеріального забезпечення, усі види виплат надаються ФССУ у повному обсязі.

Крім того, рішенням Уряду було виділено фінансову допомогу у розмірі 1,75 млрд гривень, яка дозволить погасити більшу частину заборгованості із фінансування допомог по тимчасовій втраті працездатності, а також по вагітності та пологах. Після надходження на рахунок Фонду, кошти будуть оперативно спрямовані на рахунки роботодавців для здійснення ними виплат допомог.

 

Пресслужба виконавчої дирекції
 Фонду соціального страхування України

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь