A A A K K K
для людей із порушенням зору
Матусівська громада
Черкаська область, Звенигородський район

Шполянська міська рада територіальної громади засновує щорічну літературну премію імені Олекси Влизька

Дата: 04.11.2021 16:20
Кількість переглядів: 562

Премія засновується з метою вшанування талановитого поета, популяризації його творчості та присуджується за кращий художній твір (видану друком книгу поезії, прози, драматургії) один раз  на рік  до  17 лютого - дня  народження Олекси Влизька.

  Премія встановлюється в розмірі 6000 грн.  Джерелом фінансування Премії є кошти місцевого бюджету, що передбачені на галузь культури громади.

Конкурс на здобуття Премії оголошується  з 5 листопада. Прийом робіт на конкурс закінчується 17 січня. Підбиття підсумків конкурсу завершується до 5 лютого.

До участі в конкурсі допускаються книги, збірки, що надруковані за останні 3 роки, не відзначені іншими преміями. Мова видання – українська.

Список літературних творів, поданих на конкурс публікується в пресі, а протягом грудня і січня  проводиться їх громадське обговорення. Після проведення конкурсу дані примірники книг передаються у фонд місцевої бібліотеки КЗ «Центр культури та дозвілля» Шполянської міської ради об’єднаної територіальної громади.

    Право висунення робіт на здобуття Премії мають колективи творчих спілок, організацій, установ, навчальних закладів, громадських об’єднань, засоби масової інформації, за згодою автора. Кожна із організацій може представити на здобуття Премії одну чи декілька  книг або збірок  одного автора. Посмертно премія не присуджується.

Організація, яка висуває кандидатуру на здобуття Премії, подає до конкурсної комісії (Відділ у справах сім’ї, молоді та спорту, культури й туризму Шполянської міської ради ОТГ, e-mail: cultura_shpolaotg@ukr.net, 20603 м.Шпола, вул.Лозуватська,59, 098 752 33 83) такі документи:

1) офіційне подання про участь у конкурсі того чи іншого претендента, в якому формулюються мотиви висунення і дається коротка характеристика твору;

2) п’ять примірників представленого твору чи творів;

3) протокол, або витяг із протоколу зборів про відповідне колективне рішення щодо висунення робіт на здобуття Премії;

4) рецензії, відгуки чи публікації в пресі, за їх наявності.

Рішення про присудження премії приймається таємним голосуванням більшістю голосів членів конкурсної комісії (50 відсотків плюс один голос від складу комісії).

Премія присуджується розпорядженням голови Шполянської міської ради об’єднаної територіальної громади на підставі рішення конкурсної комісії. Вручення Премії відбувається під час проведення культурно-мистецьких заходів до дня народження Олекси Влизька.

Переможцям конкурсу присвоюється звання «Лауреат премії імені Олекси Влизька в галузі літератури», вручається Диплом за підписом голови Шполянської міської ради об’єднаної територіальної громади і грошова премія.

Хід конкурсу висвітлюється в засобах масової інформації та соціальних мережах інтернету.

Повторно Премія не присуджується

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь