БОТУЛІЗМ
Дата: 30.08.2021 11:33
Кількість переглядів: 740
З метою недопущення ускладнення санітарно-епідемічної ситуації в області, пов’язаної з захворюваннями на ботулізм наголошуємо:
- постійно забезпечувати належний санітарно-технічний етан підприємств рибо-м’ясопереробної, консервної промисловості, громадського харчування, продовольчої торгівлі, наявність справного технологічного та холодильного обладнання, інвентарю, посуду, миючих та дезінфікуючих засобів згідно потреби, суворого дотримання технології виготовлення, умов, термінів зберігання та реалізації сировини, харчових продуктів, поточності технологічних процесів, дезрежиму, правил особистої гігієни персоналу, проходження профілактичних медичних оглядів в повному обсязі у визначені терміни, організації виробничого контролю продукції, що виготовляється, згідно вимог нормативної документації тощо;
- впроваджувати на потужностях з виробництва та обігу харчових продуктів систему безпечності харчових продуктів НАССР;
- забезпечити неухильне виконання вимог чинного законодавства щодо проведення ветеринарно-санітарної експертизи харчових продуктів, які реалізуються на агропродовольчих ринках, дотримання належних умов для їх зберігання та реалізації, правил особистої гігієни персоналу тощо; не допускати випадків реалізації на агропродовольчих ринках заборонених харчових продуктів (в’яленої, копченої, солоної риби, м’ясних, рибних, грибних, овочевих консервів, виготовлених в домашніх умовах);
- забезпечити неухильне дотримання вимог санітарного та ветеринарного законодавства при реалізації харчових продуктів на ярмарках, у місцях виїзної торгівлі, масового перебування людей (святкування, зібрання тощо).
???????