A A A K K K
для людей із порушенням зору
Матусівська громада
Черкаська область, Звенигородський район

Боротьба з амброзією – справа кожного!

Дата: 20.07.2021 11:13
Кількість переглядів: 672

Друга половина літа і початок осені – пора цвітіння амброзії полинолистої, пилок якої – найсильніший алерген для людей різного віку. Амброзія полинолиста  — це один із найнебезпечніших в Україні карантинних бур’янів-алергенів.

    Відповідно до Закону України «Про благоустрій населених пунктів»,  Закону України  «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення»  громадяни, підприємства, установи та організації у сфері благоустрою населених пунктів зобов'язані утримувати в належному стані об’єкти благоустрою (їх частини), що перебувають у їх власності або користуванні, а також  визначену правилами благоустрою територію,  прилеглу до цих об’єктів.

Тобто, боротьба з бур’янами, у тому числі амброзією полинолистою, – обов’язок кожного громадянина, підприємця та посадових осіб.

    Нагадуємо жителям громади, власникам земельних ділянок про особисту адміністративну відповідальність за порушення фітосанітарного законодавства. Посадові особи і громадяни, які порушують комплекс карантинних заходів, притягуються до відповідальності згідно з КУпАП (ст.105) «Порушення вимог щодо виконання фітосанітарних заходів».

     Відділ техногенно - екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій  Матусівської сільської ради закликає всіх небайдужих до свого здоров’я і здоров’я оточуючих та екологічного стану нашої громади до плідної співпраці по знищенню амброзії. Також звертаємось з проханням до керівників підприємств, організацій всіх форм власності, землекористувачів та населення проводити всі необхідні заходи по знищенню та недопущенню  розповсюдження цього бур’яну.

    Ми впевнені, що лише спільними зусиллями зможемо призупинити розповсюдження амброзії полинолистої. Не можна стояти осторонь. Боротьба з амброзією – справа кожного. Адже знищення амброзії збереже і фізичне здоров’я людей, і чистоту довкілля.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь