A A A K K K
для людей із порушенням зору
Матусівська громада
Черкаська область, Звенигородський район

Міжнародний день безневинних дітей — жертв агресії

Дата: 04.06.2021 09:03
Кількість переглядів: 661

Міжнародний день безневинних дітей — жертв агресії відзначається у світі щорічно 4 червня, відповідно до постанови Генеральної асамблеї ООН від 19 серпня 1982 року.

На початку квітня 2021 року група народних депутатів зареєструвала у Верховній Раді проєкт постанови №5343 "Про вшанування пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України".

Ухвалена постанова передбачає вшанування в цей день на державному рівні пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії РФ проти України, 

У пояснювальній записці також наводяться дані, що починаючи з 2014 року на території Донецької та Луганської областей загинули більше 240 дітей, ще 56 зникли безвісти. Отримали поранення і травми, за даними різних джерел, від 167 до понад 500 малолітніх громадян України.

Порушуючи тему дітей і їх майбутнього, неможливо сьогодні не згадати про те, що є діти, у яких немає сьогодення - це діти, що перебувають в зоні воєнних конфліктів. Міжнародний день безневинних дітей — це своєрідний протест проти насильства і війни.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь