Матусівська громада
Черкаська область, Звенигородський район

Одягли вишиванки та вшанували Тараса Шевченка

Дата: 20.05.2021 14:51
Кількість переглядів: 992

   У День вишиванки працівники сільської ради, Центру надання адміністративних послуг та будинку культури Матусівської ТГ поклали квіти до памятника Шевченку та  вшанувати память Великого Кобзаря. 

    Символічно, що захід відбувся саме у цей день, адже вишиванка здавна була не лише традиційним одягом українців, але й своєрідним оберегом, скарбницею вірувань, звичаїв, обрядів, духовних прагнень, символом національного патріотизму, яким пронизана творчість Тараса Шевченка.    

    «Окрім патріотичної складової,  одягнувши вишиванку, ми повинні бути гордими з того, що ми – українці – нація з багатою історією та глибоким корінням. Напередодні 160 річниці перепоховання Тараса Шевченка на Чернечій горі, ми вшановуємо його пам'ять, як символ української культури і державності, невід’ємної частини сучасної України. Його незборимість і палке слово – дороговказ для нас у житті»», - зазначила голова громади Леся Шаповал. 

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь