Матусівська громада
Черкаська область, Звенигородський район

Про результати роботи комісії по вирішенню питання по  ставу «Скарбовий»

Дата: 30.04.2021 10:16
Кількість переглядів: 1341

У зв’язку з численними скаргами жителів Матусівської громади, що стосується передачі в оренду водних об’єктів «Скарбовий» (загальна площа 26 га) та «Натягайлівський» (загальна площа 37 га) Матусівською сільською радою 19.03.2021 року було прийнято рішення про створення комісії щодо вивчення питань передачі в оренду водних об’єктів - ставків «Скарбовий» (загальна площа 26 га) та «Натягайлівський» (загальна площа 37 га).

Першим етапом комісії було вивчення ситуації по оренді водного об’єкту «Скарбовий» (загальна площа 26 га).

В процесі засідань комісією всебічно вивчалася інформація, ставилися питання зі сторони ініціативної групи (представників жителів громади) та орендаря ставу «Скарбовий» і ними в письмовій формі надавалися відповіді з посиланням на чинні нормативно-правові акти України. В ході засідань комісією була виявлена причина, яка викликала масу невдоволень – це недосконалість затверджених «Правил загального водокористування на орендованому водному об’єкті «Скарбовий». Комісією було прийнято рішення надати орендарю нову редакцію Правил для погодження з жителями громади. Орендарем ставу «Скарбовий» 14.04.2021 року було надано нову редакцію Правил. Протягом двох тижнів (з 14.04.2021 року по 28.04.2021 року) «Правила загального водокористування на орендованому водному об’єкті «Скарбовий» вивчалися ініціативною групою (представниками жителів громади) та висвітлювались на загал жителів громади на офіційній сторінці Матусівської сільської ради з метою донесення даних Правил до широкого загалу жителів Матусівської громади для врахування їх пропозицій і зауважень в даних Правилах, щоб в подальшому не виникало запитань і скарг зі сторони жителів громади щодо орендованого ставу «Скарбовий».

28 квітня 2021 року відбулось заключне засідання комісії по вирішенню питання по  ставу «Скарбовий», на яких були присутні зі сторони орендаря – Денисенко В.І., зі сторони ініціативної групи (представників жителів громади) – депутати Матусівської сільської ради: Богун М.О, Тугай О.А. та жителі громади: Маняк С.І., Никогда С..

На даному засіданні комісією було підсумовано результати роботи комісії, погоджено остаточну редакцію «Правил загального водокористування на орендованому водному об’єкті «Скарбовий» з урахуванням зауважень і побажань жителів громади та ініціативної групи (представників жителів громади).

Другим етапом комісії буде вивчення питання передачі в оренду водного об’єкту – ставу «Натягайлівський» (загальна площа 37 га).

Підсумовуючи закінчення першого етапу роботи комісії, хочеться відзначити активну участь ініціативної групи (представників жителів громади), які не пошкодували свій час, щоб максимально врахувати вимоги жителів громади на скільки це дозволяло чинне законодавство України та остаточно поставити жирну крапку в конфлікті, що виник між жителями громади та орендарем ставу «Скарбовий».

Дивлячись на роботу комісії, пишаєшся за жителів громади, що вони змогли сісти за стіл переговорів і вирішити проблеми законним і дипломатичним шляхом так, як це практикується в цивілізованому світі. Це має стати прикладом для інших, що все можливо вирішити мирним шляхом!

До статті додаємо остаточну редакцію «Правил загального водокористування на орендованому водному об’єкті «Скарбовий» з урахуванням зауважень і побажань жителів громади та ініціативної групи (представників жителів громади).

  

 

Правила

загального водокористування (надання рекреаційних послуг) на орендованому ставу «Скарбовий»

 

складені відповідно до  Закону України «Про аквакультуру», Водного кодексу України, Закону «Про оренду землі»,  Правил любительського і спортивного рибальства та договору оренди водного об’єкта

  1. Дозволяється:

  • загорати, відпочивати на відведених для цього місцях водокористувачем;

  • водопій тварин;

  • для місцевих жителів, зареєстрованих на території Матусівської громади,  дозволено любительський лов риби, інших водних живих організмів у відведеному орендарем місці (острів Кохання та міст до нього), на одну вудку не більше одного гачка. Такий лов здійснюється безкоштовно. При цьому, одній особі дозволяється вилов за одну добу перебування на водному об’єкті у такій кількостях:

  • вилов аборигенних видів риб (ротань, йорш, плітка,) в необмеженій кількості;

  • вилов карася не більше 2 кг. ( або не більше 20 рибин ).

         Проте, вилов риби, яка перебуває у приватній власності водокористувача  забороняється або здійснюється на встановлених ним умовах або за окремим погодженням з орендарем.

  • рибальство  дозволене у визначені орендарем дні тижня: для жителів громади – у суботу, неділю та святкові державні дні у світлу пору доби,  після закінчення нерестового періоду з 03 липня 2021року  з дотриманням  Правил спортивного та любительського рибальства від 15.02 1999 N 19;

  • з дозволу  орендаря допускається риболовля в інші дні  з інших місць та на інших умовах;

  • любительський лов риби в зимовий період дозволяється зимовою вудкою, мормишкою, наживною і живцевою  із загальною кількістю не більше одного на рибалку.

2.  Відповідно до Правил любительського і спортивного рибальства (п. 3. 15) забороняється лов водних живих ресурсів:

- з човнів або інших плавзасобів, викошувати просіки в очереті, споруджувати кладки  для вилову риби, споруджувати гатки  на промислових ділянках, закріплених за користувачами водних живих ресурсів;

-  у  водоймах риборозплідних і товарних рибних господарств;

-   на    період нересту риби;

-    із застосуванням вибухових і отруйних речовин, електроструму  колючих знарядь лову, вогнепальної та пневматичної зброї, ятерів, павуків, доріжок, парашутів, комбайнів,  промислових та інших знарядь лову, виготовлених із сіткоснастевих чи інших матеріалів усіх видів і найменувань, а також способом багріння; 

 -    забороняється ловити рибу з  кладок без дозволу орендаря. В разі фіксації вилову риби з кладки ( без дозволу орендаря) будь-яким видом лову – кладка у триденний термін має бути демонтована;

-    забороняється ловити рибу,  внесену до Акту зариблення даної водойми.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь