A A A K K K
для людей із порушенням зору
Матусівська громада
Черкаська область, Звенигородський район

   Пам’яті видатної людини

Дата: 07.04.2021 08:44
Кількість переглядів: 1668

   07 квітня 2001 року виповнюється 20 років, як  на 60-му році життя зупинилося серце досвідченого керівника, новатора і чудового організатора, людини творчої вдачі Володимира Івановича Кравченка.

      Народився Володимир Іванович 16 квітня 1941 року в с.Кримки Шполянського району в сім’ї колгоспників. В грудні 1951 року сім’я Кравченків переїхала до Матусова. Закінчивши Матусівську школу №1, Володимир Іванович розпочав свою трудову діяльність водієм місцевого колгоспу. Після закінчення в 1965 році Української сільськогосподарської академії, де здобув спеціальність вченого-агронома, Володимир Іванович повністю присвятив себе рідній землі.

   Працюючи агрономом по захисту рослин в с.Лебедин , він вже через два роки, у 26-річному віці, був обраний головою правління одного з найбільших господарств району – колгоспу «Комуніст» села Матусів, незмінним керівником якого був 34 роки. За всі ці роки господарство було кращим не лише в районі та області, а й в республіці. Багато делегацій з колишнього Радянського Союзу приїздило сюди вчитися передовому досвіду господарювання, передовим технологіям.

    Володимир Іванович був нагороджений орденом Трудового Червоного прапора, двома орденами Леніна та багатьма ювілейними медалями. В 1989 році було оцінено його піклування про села Матусів та Станіславчик: будівництво гарного і зручного житла, медичних, освітянських і культурних закладів.  За архітектурну забудову села Володимир Іванович Кравченко став лауреатом Державної премії СРСР.

     Світла пам'ять про Володимира Івановича, який все своє життя присвятив служінню людям, назавжди залишиться в серцях тих, хто його знав та працював поряд з ним.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь