A A A K K K
для людей із порушенням зору
Матусівська громада
Черкаська область, Звенигородський район

21 березня – День поезії

Дата: 19.03.2021 14:50
Кількість переглядів: 490

    Іван Франко назвав поезію «кристалізацією» життя; Ліна Костенко пише «Поезія - це завжди неповторність, якийсь безсмертний дотик до душі»…

   Саме 21 березня рішенням генеральної конференції ЮНЕСКО був призначений Всесвітній день поезії. Це свято відзначається з 1999 року. Рішення про встановлення даного свята було прийнято в зв'язку з тим, що поезія може допомогти людині розгадати найскладніші питання. Вона формує громадську думку і в той же час передає внутрішні переживання як самого автора, так і читачів.

      Села Матусів та Станіславчик багаті на таланти, зокрема і на тих, хто має талант поетичний.

    Вічна пам'ять поетам, які вже, на жаль, відійшли за межу вічності. Це поет - гуморист Анатолій Ільченко, лауреат районної поетичної премії ім. Олекси Влизька Василь Марочко та поет – художник Пантелей Борона.

    Пишаємося земляками, які володіють поетичним словом. Про багатьох із них розповів в своїй книзі краєзнавець Іван Яхно. Серед обдарованих людей  Петро Шевченко, Наталія Ляшко, Ірина Єршова, Валентина Печена, Ілона Мінько, Сергій Баранюк, Олена Полтавець, Володимир Дорогій, Григорій Король, Галина Денисенко,  Олена Давидюк, Галина Мельник, Людмила Коробай, Олександр Шумило, Галина Цимбалюк, Андрій Васильченко, Аліна Броварська, Заслужена артистка України, співачка і водночас поетка Руслана Лоцман, поет - візуаліст, автор зорових поезій Микола Сорока, лауреат районної поетичної премії  "Чарівне перо" Любов Денисенко, для якої 2021 рік – ювілейний, їй виповнилось 70 років. Хоч і з запізненням, але щиро вітаємо поетесу з ювілеєм. З роси і води Вам, натхнення і творчого довголіття, шановна Любове Семенівно!      

   Зі святом усіх, хто тонко  відчуває минуле й майбутнє і творить сьогодення української літератури.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь