A A A K K K
для людей із порушенням зору
Матусівська громада
Черкаська область, Звенигородський район

НЕЗВИЧАЙНЕ СВЯТО

Дата: 15.03.2021 15:42
Кількість переглядів: 328

14 березня у світі щорічно відзначається одне з найнезвичайніших  свят - Міжнародний день числа «Пі». З цим числом ми зустрічаємося  вже в молодших класах школи, коли починаємо вивчати коло. Число «Пі» - це математична константа, яка виражає відношення довжини кола до довжини її діаметру. В цифровому вираженні "Пі" починається як 3,141592... і має нескінченну математичну тривалість. Вперше День числа «Пі» відзначили в 1988 році  в Сан-Франциско. Придумав це свято роком раніше фізик  Ларрі Шоу. Дату 14 березня він вибрав не випадково, адже у загальновідомому числі «Пі» цифри вказують на 3 (третій місяць в році), і 14 (число березня). Фізик зробив все можливе, щоб святкові події в честь цього числа були  яскравими і захоплюючими.

15 березня у Станіславчицькому НВК пройшло веселе і цікаве математичне свято «Все, що ви хотіли знати, але боялись запитати». Учитель математики і фізики Батора Олена Василівна разом із двома командами «Вундеркінди» та «Математики»  повела присутніх цікавими стежинками  королеви наук. У доступній ігровій формі учасники шукали своє число Пі, відгадували слова, що розпочинаються на склад Пі, впізнавали  зашифровані слова, пробираючиь математичними сходинками, реагували на твердження вірно/ невірно, зображували ілюстровано своє бачення числа Пі. Обидві команди вдало дійшли до фінішу і зробили висновок: математика потрібна усім. Жодної галузі людського життя ми не можемо уявити  без неї. І по секрету учні зізналися- математика- наука дуже цікава, і дружить вона з тими, хто дружить з нею.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь