Матусівська громада
Черкаська область, Звенигородський район

Вшанували пам'ять воїнів, полеглих під час визволення сіл громади від нацистських окупантів

Дата: 29.01.2021 21:22
Кількість переглядів: 403

       Для жителів села Станіславчик та села Матусів 30 та 31 січня - пам’ятні дати. Саме в ці дні 1944 року ціною неймовірних зусиль, у жорстокій битві з ворогом, воїни-герої виборювали нашу свободу, визволяючи села від нацистських окупантів. Дорогою ціною дісталася перемога. 30 січня, під час визволення Станіславчика, загинуло 107 воїнів, які похоронені в братській могилі. На території Матусова - пять братських могил, в яких покояться 136 воїнів різних національностей, які загинули, визволяючи село 31 січня.

   Напередодні пам’ятної події, представники громади поклали квіти до Братської могили в селі Станіславчик та Обеліска Слави в селі Матусів,  вшанувавши хвилиною мовчання пам’ять воїнів, полеглих під час визволення сіл.

   Пройдуть роки, змінюватимуться покоління і настане той час, коли зовсім не залишиться живих свідків того страшного лихоліття, і від усіх нас залежить, щоб пам'ять про них залишилися у серцях наступних поколінь. Бо без пам’яті немає майбутнього. Уклонімося ж тим, хто поліг у бою… Хто покрив рідну землю собою.

Вічна слава героям!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь